Beatlesi uz pomoć umjetne inteligencije izdali novu pjesmu, fanovi oduševljeni

0
Radiosarajevo.ba
Beatlesi uz pomoć umjetne inteligencije izdali novu pjesmu, fanovi oduševljeni
Foto: Rock and Roll Globe / Nova pjesma Beatlesa zove se Now And Then

U četvrtak popodne objavljena je nova i posljednja pjesma Beatlesa Now And Then.

Kristalno jasan glas Johna Lennona odzvanja u novoj i posljednjoj pjesmi Beatlesa objavljenoj zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. Ona je omogućila izdvajanje vokala pjevača Johna Lennona sa stare snimke i tako je ponovo virtuelno okupila popularnu četvorku.

"Ovo je najvjerovatnije posljednja pjesma Beatlesa i poslušajte je tu dolje, to je prava snimka Beatlesa", rekao je 81-godišnji Paul McCartney u kratkoj videoporuci govoreći o nastanku melankolične pjesme Now And Then, u kojoj se miješaju zvuci klavira, solo gitare i žičanih instrumenata.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Pjesma na YouTubeu do sada ima skoro pet miliona pregleda, a nižu se i brojne reakcije obožavatelja.

"Ova pjesma me baš pogodila", "Čuti Lennonov glas... Nevjerovatno", "The Beatlesi opet stvaraju historiju", "Odlično. Još sam u šoku da je ova pjesma objavljena", "Nešto nevjerovatno, toliki smo sretnici što ovo možemo čuti nakon toliko godina", neki su od komentara.

Now And Then je objavljena kao dvostruka A-strana, a prati je debitantski singl benda Love Me Do.

Izvorno snimljenu kao demo prije više od četiri decenije, Now And Then je Lennon prvi put napisao i otpjevao 1978., a dovršili su je Paul McCartney, Ringo Starr i umjetna inteligencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije