Za one koji su se kasnije uključili...

Radiosarajevo.ba
Za one koji su se kasnije uključili...

Autor kolumne već devet godina na Radiju Sarajevo svaki radni dan ima svoju emisijicu "Tačno u podne s Elvisom".

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Ona se reprizira u ponoć i za tu reprizu isječem ono malo čitanja naslova s portala i vremenske prognoze koje uspiju "na kapaljku " ući u emisijicu.
Pošto ste se kasnije uključili i ne znate o čemu se radi - evo vam primjer moje emisijice od srijede 30.4.

U današnjoj kolumni nastavljam sa svojom praksom istraživanja multimedijalnosti. Umjesto da vas davim brojnim riječima poput onih pisaca koji su zaostali iz vremena "kada se plaćalo po autorskom tabaku"- ja ću da vas davim svojim filmovima. Umjesto poetike "ubi me prejaka riječ" - slijedi vam ubijanje u pojam poetikom "ubi me preeksponiran film!"

Pjesma za čitanje kolumne

Nema odmah pjesme za čitanje kolumnice, jer onda nećete slušati moju emisijicu! 

Kada je počeo Praznik rada?

Ja to znam preko jedne stare pjesme koju sam slušao kada sam bio mali na Radiju Sarajevo. Htio sam njom da svojim prijateljima na Facebooku čestitam ovaj praznik - i utvrdio da je nema na YouTube servisu!? I odlučio da dio 1. maja proslavim radno!

Otišao sam na radio, našao pjesmu, montirao spot, uploadovao ga na YouTube, i čestitao prijateljima praznik ovom poučnom i originalnom pjesmom grupe Kamen na kamen iz 1973.

Budite među prvima koji će pogledati moj amaterski uradak i naučite nešto o hrabrim ljudima čiju pobunu danas slavimo:


Vezano za "Kamen na kamen"

Opet su na mene zarežali psi.. Ali sad imam kamenje u džepu i kad oni krenu prema meni, ja ih zaspem kamenicama! Taj trik mi je otkrila jedna fina gospođa, koja u svojoj fensi torbi uvijek nosi nekoliko kamenica "zlu ne trebalo"!

Glavna tema: Radio on TV

Moram prokomentirati jednu pojavu koja je novijeg datuma.
Naime današnji kablovski operateri u svojoj ponudi imaju i veliki broj radio stanica. Kako moderni televizori troše malo struje i "ne haba se katodna cijev", imate prilike da bez posljedica nađete sebi uhu ugodnu muziku i opustite se uz "radio na televiziji".

Snimio sam i prigodni amaterski video o tome i pokazao vam kako možete da me slušate svaki dan ukoliko vaš kablovski operater ima i Radio Sarajevo u svojoj ponudi:

Pjesma za kraj

Sve vijesti o našem Dijamantu veoma su čitane na internetu pa ste vjerovatno primijetili da i ja kada napišem dosadnu kolumnu stavim naslov "Džeko u Interu iz Zaprešića" i lukavo dodam upitnik na kraju da zainteresiram naivne čitatelje.

Ovaj put sam za vas "uslikao" stranicu mog omiljenog BBC-a a na Facebook sam stavio komentar: "Ja samo vjerujem šta kaže BBC u skladu sa starom pjesmom Oslobođenje u mojim rukama i BBC na mom browseru"...mada stara pjesma naravno pretjeruje, jer u moje doba roditelji nisu djeci davali da surfaju po internetu i samo je otac porodice znao password za wireless...

Klik za punu rezoluciju (FOTO: Print screen)

Oduševljen "golovima za titulu" stavio sam na Facebook i ovu lijepu pjesmu o proslavljenom fudbaleru koji je, kako pjesma, kaže ostao skroman i nakon dva gola Evertonu kaže: "Pa moj posao je da dajem golove"!?

Prema komentarima mojih prijatelja sam utvrdio da je malo ljudi već čulo ovu pjesmu koju mi često vrtimo na našim talasima (svaki put kada Džeko postigne gol!).
Pa ću je ubaciti i u današnju kolumnu...

"Za one koji su se kasnije uključili " ...  :)


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije