Važno obavještenje!

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje!

Piše: Elvis J. Kurtović

Kliknuli ste na kolumnu misleći da je neko važno obavještenje a naletili ste na polupraznu web stranicu na kojoj je samo slika neke mesare sa goveđom glavom "iz profila". Na izlogu je lošim rukopisom vlasnik mesare (vl. Elvis J. Kurtović) napisao "Zatvoreno zbog radi godišnjeg odmora". I pomislili ste - koja lijenčina! Pa mogao je bar napisat još jednu kolumnu i onda otići na odmor...

Ali ja nisam profesionalni pisac kolumni nego vaš muzički urednik koji sa vama želi da podjeli neku emociju. Kako moj omiljeni pjevač Mišo Kovač kaže " Glazba nije trčanje na 100 m - glazba je emocija“.

Podijeliću sa vama jednu emociju. Zamislite jednog srednjovječnog čovjeka koji vozi jedno srednjovječno auto bosanskih tabli. Prešao je granični prelaz Doljani, prošao Metković i nakon Metkovića skrenuo ili lijevo za Dubrovnik ili desno za Split. Nebitno gdje je pošao.

Stao je na prvom zgodnom mjestu gdje se vidi more, zapalio španjuletić, i pustio sebi s CD playera u autu pjesmu o jednom starijem čovjeku koga je život odveo daleko od voljenog mora...

 

Na godišnjem odmoru je sa laptopa sebi i društvu uz gradele vrtio pjesme. Evo jedne koja će ove godine biti među najradije slušana. Tekst pjesme govori o slikaru koji je poželio da naslika neki lijep pejsaž i razmišlja koje boje da zamiješa. Razmišljajući o bojama došao je do emocije o kojoj Mišo Kovač govori na početku kolumne.

 

I za kraj pjesma koja je samo za mene i koju ću slušati na plaži. Ne sa CD playera u autu kao onu prvu, ne sa linije ili laptopa kao onu drugu... Slušaću je sam, na slušalice, i sa mobitela:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije