The best of... 2012

Radiosarajevo.ba
The best of... 2012

Piše: Elvis J. Kurtovich

Ko će naslijediti Putina?

Navikli ste u mojoj kolumni na ozbiljne analize političkih tema pa sam i ovaj put, za vas dragi čitaoci istražio šta misle vodeći eksperti o toj temi.

Oni su primijetili dosljednost u politici koja traje već sto godina, još od vremena prvog sovjetskog vođe Lenjina. On je bio ćelav! Kada je Lenjin umro, njega je na vlasti u Sovjetskom savezu nalijedio Staljin koji je imao kosu. Staljina je naslijedio Brežnjev, koji je bio ćelav! Nakon Brežnjeva dolazi Andropov (kosijaner) pa onda Gorbačov (ćelo). Poslije Gorbačova dolazi Jeljcin, koji je imao nešto kose, a sadašnji vlastodržac Putin je, slično kao i Lenjin prije 100 godina – potpuno ćelav!

Zaključak je da su Rusi narod koji drži do svoje tradicije i da nasljednik Putina sigurno neće biti neki političar koji posjeća na Jul Brinera...

Kako su izgledale moje emisijice u 2012.?

Da opišemo za moje novije čitateljke i slušateljke (starih i nema - već su pobjegle)... Obično bih na početku pozdravio drage neudate slušateljke sa nekom ovakvom pjesmom :

I onda bih dalje… uostalom evo vam jedna prosječna svakodnevna emisijica od prošle sedmice pa je preslušajte ovdje.

Ako sam bi dežurni preko subote i nedelje i pripremao npr. CCR vikend vrtio sam ne samo pjesme dotičnih izvođača nego sam i pjesmama poput ove objašnjavao kakav su utjecaj recimo Creedence imali u svijetu muzike:

(Haha - dok ste vi slušali pjesmu ja sam na dragu FB grupu "Semantičke Vratolomije". postavio objavu "Kad svoju omiljenu grupu CCR odvrnem do daske - po kući se ruše Creedenci".

Odlučio sam da u zadnjoj kolumni u 2012. napravim svoj izbor najboljih pjesama koje sam vrtio u emisiji "Tačno u 12 i 5 sa Elvisom".

Da ne opterećujem kolumnu nepotrebnom grafikom evo vam samo spisak pjesama koji vi možete iskopirati u Youtube tražilicu i pogledati:

DOBRO VEČE GOSPOÐICE - Branimir Štulić (haha - odmah se ponavljam sa izborom pjesama)
Johnny Cash - Wer kennt den Weg
Car... Tout Le Monde a Besoin D'Amour - Claude François
Come as You Are - Little Roy
Pierre Lalonde - " Le fer, le marbre et l'acier "
Miluška Voborníková – Waterloo
Eva Pilarova - The Letter [Tam odkud pise mi laska]
Max Raabe mit Palast Orchester - Bongo bong
Kari Tapio-Viisitoista Kesää
Ивица Шерфези - Прописные истины
KLAPA CAMBI - Sve će to o mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i šaš
Josef Laufer - La Bamba

I tako dalje... Ima tih hitova na stotine, al' ko da gledam da ni ove niste preslušali... pa vam zato nema više...

Eto ponavljam se kao i svi mediji pred kraj godine. Novinari slave i cugaju u redakciji i puste šta je bilo u prošloj godini i mi se kao podsjećamo... I tako svake godine...

Al' ja ću otići korak dalje u ponavljanju!

Ja ću vam kao i svake Nove godine preporučiti jedan te isti skeč koji svake godine ide na gomili televizija širom svijeta (osim naravno u rodnoj Engleskoj gdje je nepoznat). Gledajte ga svake Nove godine, gledajte ga kao dijete, gledajte ga odrasla osoba, gledajte ga u starosti...

Znači... Same procedure as every year...Čestit Božić! Sretna vam Nova godina!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije