Praznično izdanje

Elvis J. Kurtović
Praznično izdanje
Dobro došli u praznično izdanje naše kolumnice!

Ovaj Prvi maj naš portal je proslavio radno i u "retro fazonu", slično nekadašnjem otvaranju novih fabrika, dionica puteva, novih škola...

Ljepši, brži i dostupan na svim uređajima

Prethodni  period "prelaska na novi operativni sitem" iziskivao je velike napore od kolega s našeg web-portala, a ja sam već primijetio jedno poboljšanje koje će se dopasti vama koji štujete moj lik i djelo.

Sada možete vrlo lako naći stotine mojih starih kolumni "iz arhive":

Kolumne - Elvis J. Kurtović

Odlučio sam da u "prazničnom"  izdanju ( haha - i drugi maj je neradni dan u nas, pa vi čitatelji iz "bijelog svijeta" nemate "kompletan merak" čitanja kolumnice ) i ja nešto "radno proslavim" pa sam se "zaronio u budžake gdje čuvam stare stvari", pronašao neke novinske tekstove i snimke, i krenuo ovako star i smotan za novu tehnologiju, da to skeniram i stavljam "u digitalnu formu".

Evo jednog starog intevjua iz 1984. godine i tadašnjeg magazina za tinejdžere ITD. Tu je bila nekakva rubrika gdje su popularni slušali pjesme drugih a da ne znaju ko je u pitanju:

itd_magazin_1984.jpg - Praznično izdanje

: itd_magazin_1984.jpg

Našao sam i neke stare radioemisije.

Subotom ujutru na 2. programu Radija Sarajevo išla je emisija PRIMUS ( priča i muzika subotom). Negdje u 10.15 išao je "snimljeni prilog" od nekih 15-ak minuta koji se zvao Top lista nadrealista. Ovako smotan i star ipak sam nekako uspio i to da "stavim na internet" pa vam ovdje prilažem za slušanje:

Našao sam i nešto iz faze "kada sam se okanio tamburanja i počeo ozbiljno da radim".

Bila je 2005. godina, naš radio je već krenuo s programom i ja sam se folirao i šepurio okolo kao prvi posljeratni spiker na Radiju Sarajevo.

Tada se ponovo okupila stara grupa Bijelo Dugme i svi novinari iz Ex-Yu poletješe da uslikaju taj spektakl na stadionu Asim Ferhatović. Ja sam već tada bio star i mrzio sam gužvu i rock koncerte, no neki prijatelji iz Ljubljane su kasnili na koncert i jedina šansa da im dadnem VIP akreditacije je bila da siđem iz svog stana u istoimenoj ulici i uhvatim ih pred ulazom stadiona. No kako oni nisu uspjeli stići - ja uđoh na koncert sa gomilom VIP akreditacija oko vrata... :) :) :)

Pa me takvog na koncertu uslikaše novinari Avaza i ženskog magazina Gloria... Pogrešno su pomislili da sam ja neki bitan celebrity čim imam toliko akreditacija oko vrata...

dugme_kosevo1.jpg - Praznično izdanje
dugme_kosevo_2.jpg - Praznično izdanje
No treba biti objektivan i novinarski nepristrasan pa staviti i nešto negativno o sebi. Našao sam na tavanu jedan tekst koji me napada i s posebnim merakom ga skenirao.  :) :) :)

Izašao je u nekom tabloidu i divim se kako se mladi novinar zezao dok je ovo sastavljao, znajući da neću kao ostale "zvijezde estrade" da se ljutim i prijetim tužbom. Sve je savršeno - i slika i tekst!  :) :) :)

Eto dragi moji, današnje praznično izdanje kolumnice završit ćemo našom starom dobrom rubrikom Provala za kraj.  :) :) :)

elvis_pipao_manekenke.jpg - Praznično izdanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije