Poletarac 3 (Profi Edition)

Radiosarajevo.ba
Poletarac 3 (Profi Edition)

Pjesma za čitanje kolumne

Ako vam se dopala fotogalerija  Ana Sasso - nekad i sada, pogledajte i spot za ovu lijepu modernu klapsku pjesmu:

Zakašnjela čestitka

S malim zakašnjenjem pridružujem se obilježavanju 50 godina DIF-a (danas Fakultet sporta i tjelesnog odgoja) jednom prigodnom fotografijom ove tada "tek rođene" ustanove i moje, nešto malo starije, malenkosti... :)

Mali Elvis, FOTO: Privatni arhiv

Glavna tema ove i svih ostalih kolumni

Primijetio sam da nekada ovu kolumnu pišem s ljubavlju, a ne smlatim je lijevom rukom i prepišem nešto s interneta kao obično. To je kada pišem o Koševu. Bilo da pišem o smokvi iz Koševskog potoka ili  da stavljam fotogalerije tipa "jesen na Koševu", " proljeće na Koševu ", "Ruže na Koševu "

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

...sav nekako uplivam u poetske vode, zaboravivši da čitalačka publika preferira teme poput Presudio očuhu sjekirom...

Posebno volim kada pronađem neki broj lista Poletarac koji su izdavali učenici OŠ Ahmet Fetahagić.

Uživam dok se patim sa skenerom (neće mi nešto driveri za Windows 7 pa moram stari kompjuter da priključujem na monitor, premještam tipkovnicu i miša na njega... pa to sve snimam na USB... uh... pa sve opet vraćam na novi... joj...), ali nije to ništa prema zadovoljstvu što mogu ovog utorka da vam pokažem POLETARAC ODŠTAMPAN U PRAVOJ ŠTAMPARIJI!

Kako je standard rastao sredinom '70-ih, tako je i naš školski list poprimao sve ozbiljniji grafički izgled, u što se možete uvjeriti ako pogledate fotogaleriju.


Klik za prikaz fotogalerije

Poruka na kraju

Da vam sad ne opisujem tadašnje koševske ljepotice - nećete skontati!
Evo ukratko što se ja patim s Poletarcem i izigravam osjećajnu osobu.
To radim da bih iskoristio priliku da brojnim koševskim ljepoticama koje su možda svoje ime našle u Poletarcu poručim da sam se promijenio.

Stidim se svoje prošlosti u kojoj sam ih "k'o fol slučajno" gađao loptom, dok su one dotjerane preko dječijeg igrališta žurile u grad na sastanak s momkom.
Sad sam mnogo ozbiljniji...

A možda ste i vi malo "nagodnije" nego nekada?

Pa eto... Ako ste nesretne u ljubavi, a "još se dobro držite", kao Ana Sasso, nikad nije kasno da pobjegnete iz vaših sumornih novih država i vaših sumornih starih brakova...
Ne morate imati "njemačku penziju" da bih vas lijepo prihvatio!
Doduše, dobro bi došlo da je imate, jer se nisam baš najbolje snašao u ovoj tranziciji i privatizaciji i danas živim u lošijem stanu nego u vrijeme izlaska Poletarca...

Ali on je još uvijek na divnom Koševu, još uvijek u ulici Fuada Midžića (danas Asima Ferhatovića)!

Pa možemo starost provoditi po želji, kako nam se svidi!

Pola godine kod vas u Parizu, Londonu ili New Yorku, a drugu polovinu kod mene na Koševu... :)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije