Pjesma dana

Radiosarajevo.ba
Pjesma dana

Nemamo mi popularni mnogo vremena za obožavatelje. Evo kako je čuveni John Cleese "otkačio" jednog klinca koji ga je htio pitati nešto u stilu "čujete li se šta s Neletom?". Ovaj, sada odrastao čovjek, sačuvao je to i postavio na Facebook:


Piše: Elvis J. Kurtović, Radiosarajevo.ba

Nisam duhovit kao John Cleese, ali zato "znam ukrasti".

Ovaj fazon sam ukrao od Sedmorice mladih

Neki dan sam razmišljao o njima kada sam pripremao svoj novi zadatak na našem portalu - biranje "pjesme dana"...

Pjesma dana: Šantićeva 'Emina' u izvođenju Sedmorice mladih

U Pjesmi dana pokušat ću "povezati neke niti", a da ne udavim previše mlađe čitatelje i one koji muziku povezuju s gastronomskim užicima ("Idemo večeras na muziku i meso!")

Pjesma dana

I inače, sve više razmišljam o ljudima koji su "utjecali na moju raju i mene" i pokušavam da, poput dr. Semira Osmanagića, dokažem "kontinuitet kultura na našim prostorima".

Piramidalne prevare

Kada je preminuo režiser Teversenovih bajki Sule Kupusović, prisjetio sam se stare serije i glumca Vlade Gaćine koji je davao savjete tada mladom kolegi Branku Đuriću

Posljednji sarajevski satiričar

Štaviše, pokušavam da skenirajući stranice iz starih knjiga rekonstruiram i "vrijeme prije Indexa" i "igranke u FIS-u uz swing muziku".

Igranke u FIS-u

Zahvaljujući internetu pronalazim i kako su izgledali "moj televizor, radio, gramofon i kasetofon"

Tehnika narodu!

No nisam samo "okrenut prošlosti" nego sam i "aktivni popravljač svijeta":

Elvisova hipi-komuna

Što reče moj jaran "moja punica je aktivni popravljač svijeta. Da je sada s nama - ona bi ove ljude ružila što ne prelaze ulicu na pješačkom prijelazu".

Nećemo na današnji praznik ružiti nikoga - 'ajmo nešto veselo za kraj!

Osjeća se "miris proljeća", tog divnog dijela godine u kome Željo ne zna za poraz!

I tako... Razmišljajući o pouci svoje kolumne koja se zvala Azil za pseskontao sam da bi moja kolumna bi trebala biti dog friendly, da bih kao gospar Ibrica Jusić trebao nabaviti psa da me štiti od kritičara i hatera... i da bismo i vi i ja iscrpljeni ozbiljnom tematikom kolumne - ipak mogli sebi priuštiti neki vic na kraju:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije