Piramidalne prevare

Radiosarajevo.ba
Piramidalne prevare


Kada je bivši učenik Druge gimnazije Semir Osmanagić objavio svijetu da je brdo Visočica iznad Visokog nekad bila piramida, među prvima sam obišao lokalitet i javno, na programu Radio Sarajeva objavio da smatram da je u pravu.

Dali sam se provalio?

Hoću li biti izvrgnut ruglu od istih onih medija i novinara koji su prije tridesetak godina pisali "da naše sarajevske neoprimitivne rock grupice nikad neće zasvirat dalje od Ilijaša"...? Toliko su nas zaboljele te negativne kritike da smo ih stavili na omot našeg prvog albuma, da podijelimo svoju tugu sa desetinama hiljada obožavatelja...

Nešto mi je svo ovo vrijeme davalo podršku da ne odustanem od "prvog utiska". To je jedna od rijetkih emisija na TV koje volim pogledati. Kao i sve normalno, ide u nekom lijevom terminu, na HRT, i zove se "Na rubu znanosti". Brojni su interesantni gosti prošli i brojne su interesantne teorije iznesene u ovoj emisiji.

E tu je Semir čest i rado viđen gost! Preporučujem vam ovaj insert:

Preokret u mojim razmišljanjima o piramidama desio se kada sam gledao slike kineskih piramida na koje je slučajno nabasao jedan ameriički pilot u 2. svjetskom ratu i snimio ih. Kada su se nakon 50 godina Kinezi otvorili prema svijetu i dozvolili strancima da se približe tom području piramide su bile pošumljene i nisu se jasno vidjele. Mao Ce Tungu i komunistima očito nije odgovaralo da narod razmišlja ko je gradio piramide (tako će sporije narod da gradi socijalizam).

Tu je uhvaćen na djelu model ponašanja koji na svijetu traje već hiljadama godina. Kako dolazi nova vlast ona negira i zabranjuje ono što je bilo prije nje. Mijenja imena ulica i fudbalskih timova. Zatrpava piramide.

Izgleda da su u Evropi bili posebno vrijedni sa sakrivanjem piramida. No pojave novih dostignuća tehnologije, npr. satelitskih snimaka, naučnicima daju nove instrumente i nove podatke. Mada je cijeli prilog interesantan, preporučujem da, ako nemate vremena, pogledate samo od 40-te minute ovaj snimak:

Šta jedan mali, neuki čovjek poput mene može da zaključi gledajući sve te naučne emisije... Prvo što je nesporno – istoriju pišu pobjednici, kako je legendarni filmski Indijanac Gojko Mitić zaključuo u jednoj od prošloj kolumni.

Današnji ljudi, kojima je zakržljao mozak, ljude koji su živjeli prije hiljade i hiljade godina smatraju primitivnima jer npr. nisu imali ni jednog prijatelja na facebooku!?

Oni će radije da se smiju nekom slastičaru iz Visokog koji je napravio kolač u obliku piramide nego da se malo zainteresuju za skalarne talase, karbonsku metodu, energetsko zračenje koje je svojom PIP kamerom na brdu Visočica snimio dr. Oldfield, jedan od junaka emisija "Na rubu znanosti“.

Posebno me se dojmio istraživač koji proučava megalitne strukture Dalmacije, i kome je "odmah kad je došao u Visoko sve bilo jasno". Ako su plemena koja su ovdje živjela bila primitivna i slabo organizovana, kako je Rimu trebalo toliko vremena da ih pokore, i kako su mogli da naprave takve gradove kao što je npr. Barbarija, pita se on?

U emisiji nam je i pokazao lokalitet Kokino u Makedoniji, neolitski astronomski opservatorij, koji je NASA svrstala na četvrto mjesto u svijetu po starosti (procjenjuje se na 3800 godina).

Zaključuje da su mnogi lokaliteti i geometrijski povezani sa Visočicom. Uglavnom, sada je već izvjesno da su piramide građene kao generatori energije, a da su grobnice za farone bile u suštini sekundarna stvar.

Da ih ima po cjelom svijetu i da čine pravilnu geometrijsku mrežu. Da su se ledena doba na zemlji smjenjivala sa periodima "normalne klime" unutar kojih su bila "mini ledena doba" koja su npr. Vikinge potjerali sa Grenlanda koji je nekad bio zelen i naseljen.


Teorija iz starih knjiga "da je tada ovdje bilo ledeno doba i nije moglo bit piramida" danas pije vode kao i priča seksologa dr. Bojovića da "je utvrđeno da uzrok homoseksualnosti oštećen muški x-hromozom" na šta mu mlada doktorica kaže da više ne piše tako u knjigama

"A u ostalom - kako onda imamo i homoseksualne žene?". Na to se stari doktor povukao iz diskusije,nasmijao i kazao: "Tako je pisalo kad sam ja studirao..."

Naučne metode napreduju, istraživači iz raznih oblasti se nadopunjuju i čeka nas još mnogo uzbuđenja.

Provjerite ponekad šta ima novo na zvaničnoj web stranici bosanskih piramida.

Ja koristim priliku da se izvinem dr. Osmanagiću što sam se našalio dok je on okupljenim ozbiljnim starijim ljudima, gdje sam prepoznao i neke političare iz stranke SDA, objašnjavao pojave na brdu Visočica.

Rekao sam mu: "Sjećaš se ti mene, iz Druge gimnazije, bio sam generacija mlađa od tebe, dijelio sam karte za pozorište i kino po razredu, a ti si mi ih davao... Kako me se ne sjećaš – PA TI SI ME PRIMIO U PARTIJU! "

Veliki istraživač se nasmijao sa ostalim prisutnim, i umjesto da negira ono što je bilo u prošlosti, rekao: "Može biti, vrlo vjerovatno!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije