OŠ Ahmet Fetahagić: Poletarac

Radiosarajevo.ba
OŠ Ahmet Fetahagić: Poletarac

Većinu moje današnje kolumne čini jedna fotogalerija.

Elvis J Kurtovich za Radiosarajevo.ba

Radi se o skeniranom školskom listu POLETARAC kojeg su sastavili učenici Osnovne škole Ahmet Fetahagić u Sarajevu (kod Pionirske doline), a na šapirografu umnožio i heftaricama uvezao naš školski poslužitelj (Stanko ili Slobo?... ne sjećam se...)

Klik na sliku za fotogaleriju

Kada u Poletarcu pročitam koji sam ja razred tada pohađao - mogu da izračunam da je godina izdavanja 1973.

Poletarac je sačuvala moja pokojna majka, koja je tvrdila da će mi jednog dana biti draga uspomena (meni je već nakon par godina Poletarac izgledao nekako siromašno, a moja pjesma o kapljicama totalno djetinjasta. Mama je tvrdila suprotno!)

Kako su zadnjih godina digitalne informacije i internet doživjeli procvat skontao sam da je pravo vrijeme da mrdnem svoje lijeno dupe i skeniram stari primjerak Poletarca.

Pošto su danas manje više svi preko e-mail adresa i društvenih mreža povezani, postoji velika mogućnost da će mnogi naši bivši učenici i nastavnici ovako ponovo doći do Poletarca ako su svoj primjerak u međuvremenu izgubili!

Eto, koristim priliku da ih sve pozdravim i pozovem da i svoje mlađe generacije upoznaju sa  Poletarcem, listom učenika OŠ Ahmet Fetahagić u Sarajevu!

Pogledajte FOTOGALERIJU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije