Očevi i sinovi 2

Radiosarajevo.ba
Očevi i sinovi 2

Naše druženje kao i obično počinjemo jednim praktičnim savjetom. Današnji savjet koji vas može poštedjeti neprijatnih rasprava glasi: dok ste s ljubavnicom, pripazite gdje se nalazi vaš papagaj:


Odmah laž na početku. Moja kolumna ne počinje savjetom nego "pjesmom za čitanje kolumne". Ide zato i odmah opravdanje za laž - moja kolumna nije istinita i kvalitetna, ali je zato ORIGINALNA!

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Uvijek mi se dopadala originalnost i jako mi se svidjelo jedno ime firme koja se nalazila na međuentitetskoj pijaci "Arizona". Radnja sklepana od dasaka bila je puna audio i video proizvoda očigledno proizvedenih neovlaštenim kopiranjem. Sve to mi se nije dopadalo, ali ja sam bio sretan jer je radnja ispunjena kopijama imala originalno ime. Zvala se "CD šhop - ORIGINAL"!

Pjesma koja "originalno" ide kao uvod za čitanje kolumne:


Eto to je bio prigodan uvod od vašeg kolumniste koji ne voli pisati, ali zato voli blebetati na radiju u stilu "bila je to grupa Whitesnake i pjesma Nisam više lud za tvojom ljubavlju"...

A to znači - opet je tema (neoriginalno) kao i prošli put "očevi i sinovi"!?

Očevi i sinovi

Kod mene nema "samo dotaći temu" jer ovo nije TV emisija gdje voditelj nakon 2-3 sata žestoke diskusije jedva rastavi zakrvavljene goste i odjavi sa: "Eto samo malo smo uspjeli da dotaknemo temu, još minuta svakom za kraj, nastavite se svađati izvan studija..."

Budući da sam ja "veoma originalan u svom kopiranju"- "nadovezat ću se" ne samo svoju nego i kolumnu našeg dragog kolumniste koja govori o njegovom ocu. :)

Poetika radnog prostora

Nadam se da vam sljedeći odnos očeva i sinova neće izazvati veći intelektualni napor. Evo malog matematičkog zadatka. Razmislite, probajte dati tačan odgovor:

Otac i sin imaju zajedno 50 godina. Otac je dvadeset godina stariji od sina. Koliko godina ima otac, a koliko godina ima sin?

NEVJEROVATNO KOLIKO MNOGO ŽENA ne može riješiti ovaj matematički problem iz drugog ili trećeg razreda osnovne škole!?

Odakle meni ideja da ih ovo počnem zapitkivati?

Pa primijetio sam da žene (od moje mame pa nadalje) ne mogu izračunati neke vrlo proste stvari i da su možda i zbog toga često bez novca...

Odakle meni ideja da ovo svoje "nezavisno istraživanje" stavim u kolumnu?

Pretpostavljam da i vi kao i naši očevi "cijelu plaću date ženi" da ona rasporedi, no činjenica kako vaša žena ne može riješiti ovako prost zadatak možda vas opomene da bi "trebali malo da joj pomognete u kućnoj matematici"?

Moram na kraju da pretpostavim da vjerovatno ima i muškaraca koji ne bi uspjeli riješiti ovaj matematički problem, NO NJIH NISAM ISPITIVAO! :)

Dužnička kriza

Manimo se problematike "davanja plaće ženi" i zabavimo se globalnim temama. Kako riješiti problem ogromnih dugova koje imaju pojedine zemlje?

Hoće li se desiti događaji koji su prije bili nezamislivi - npr. da Grčka proda svoje otoke zbog dugova!?

Evo kako ovu šizofrenu situaciju s "dugovima zemalja" vide izvanredni crnogorski komičari The Books of Knjige, poznati po realnim procjenama tipa "mi moramo da se opredijelimo jesmo li za NATO ili Rusiju, jer objektivno - Crna Gora ne može ratovati i s Rusima i s Amerikancima, a DA POBIJEDI!" :)

Mashup za kraj

Pošto sam se zamjerio većini žena već onim prvim savjetom s papagajem, a definitivno su odustale od čitanja nakon zadatka "koliko godina imaju otac i sin?" završit ćemo kolumnu pjesmom jednog kantautora koga žene baš mnogo ne vole.

To je Tom Waits, koji je jednom izjavio: "Nikad nisam upoznao nekoga ko je imao uspjeha kod žena zato što ima neki album Tom Waitsa. Eto, ja ih sve imam - i nije mi ništa pomoglo..."

Vješti producent uzeo je originalnu pjesmu Toma Waitsa, obradu koju pjevaNorah Jones, i umiksao ovaj "izmišljeni duet" dvoje pjevača čiji glasovi tako zvuče da je prvi komentar koji je neko postavio bio "Beauty and the Beast"... :)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije