Michael Jackson, režiser

Elvis J. Kurtović
Michael Jackson, režiser
Michael Jacksonova veličina se, u različitim periodima njegovog života, pokazivala ne samo u oblasti muzike, plesa, glume... nego i "neumjetničkim" sferama poput humanitarnog rada...

Sjetimo se samo da je među prvima poslao pomoć za djecu Sarajeva:

No iako je bio i genijalni poslovni čovjek, koji je otkupljujući prava na pjesme Beatlesa i ostalih izvođača stekao enormno bogatstvo, u sukobu s "krupnim biznisom" imao je probleme koje nije mogao riješiti. Izgleda da se nekome jako zamjerio o čemu najbolje svjedoče namještene afere i suđenja koja su ga godinama iscrpljivala.

Naravno, Michaelu nije bilo drago što je morao izvesti trik s režiranjem sopstvene "smrti" jer većina njegovih obožavatelja u prvi mah nisu shvatili da se radi o triku, poput ovih stanovnika skromnog skopskog naselja Šutka:

Porodično povezan s Elvisom Presleyem, o kome se odavno pričalo da je živ, Michael je došao na ideju da sačuva svoje ugroženo bogatstvo tako što će "režirati" sopstvenu smrt, povući se iz javnosti, svoju mnogobrojnu porodicu materijalno osigurati i dodatnim prihodima koji se povećavaju nakon smrti slavnih muzičara. Naravno, nakon smrti odmah je krenuo u kina film i Michael je na onoj morbidnoj "top listi rahmetlija" skinuo s vodećih pozicija Kurta Cobaina, Elvisa... Razmislite malo - koliko je ljudi koji su kupili karte za njegovih 50 koncerata u Londonskoj 02 areni vratilo karte i uzelo natrag novac, a koliko ih je sačuvalo karte kao uspomenu? A?

No vragolast kakav jeste, iskoristio je svoju vještinu prerušavanja da se neposredno nakon "smrti" pojavi u udarnoj emisiji na TV-u i poruči obožavateljima (koji su ga odmah prepoznali) da se ništa ne brinu i da je u pitanju "trik iz viših interesa":

Michael je u svojoj karijeri često bivao prerušen i razvio je sposobnost maskiranja koju je koristio i u stvarnom životu te uživao u šetnjama neprepoznatljiv obožavateljima. No oni koji vjeruju da je živ pronašli su ga kako sjedi na sopstvenoj komemoraciji, kako režira ulazak ambulantnog kombija u bolnicu, a nije ostala nezabilježena i greška njegovog brata koji je u intervjuu rekao da je Michael "otišao na aerodrom, pardon bolnicu":

Priča o Michaelu Jacksonu vjerovatno neće za našeg života biti ispričana do kraja jer je on jednostavno "nestao" bez želje da se vrati u ovaj svijet koji je postao preopasan za njega. Izgleda da je ušao u sukob s opasnim čikama (neki tvrde da se zakačio s iluminatima) i da se ne bi izvukao zatvora ako bi se sada pojavio živ i zdrav. A iz prošlosti znamo da bi ga mnogi željeli tamo vidjeti...

No, on nađe načina da se "javi" svima nama koji vjerujemo da je živ ponekim znakom poput ove fotografije koju je nedavno njegova kćerka Paris stavila na Instagram:

paris-jackson-michael-jackson-verschwoerung-selfie.jpg - Michael Jackson, režiser

Nadam se da današnja kolumna nije bila previše dosadna onima koji "vjeruju u službeni list" i koji odbijaju svaku pomisao da je sva ova frka oko Michaela samo režirani događaj.

Svima koji misle da je sve ovo napisano u današnjoj kolumnici nemoguće preporučujem da još jednom pogledaju ovaj spot i razmisle koga sve od "mađioničara i režisera" za prijatelje ima legendarni Michael Jackson i šta sve on može uraditi kad hoće. Uživajte !

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije