Kuća, pos'o, Facebook...

Radiosarajevo.ba
Kuća, pos'o, Facebook...

"Ko igra za Rayo Vallecano i pazi na taktiku, nastavit će karijeru u višerazrednom Atleticu..."

Eh... nema se vremena za "Semantičke vratolomije

Posao, obaveze... Joj!

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Nisam napisao kolumnu!!!
Piši kolumnu crni Elvise ne "fvilozofiraj"

Uvod

Otkako sam se počeo hvaliti i reklamirati sam sebe u kolumnama - čitanost je porasla!
Ne valja uvod!
Ne treba otkrivati zakulisne radnje, trikove i "male tajne velikih majstora političke kuhinje".

Popravljeni uvod

Protekle sedmice sam, kao i prethodnih 480 sedmica, svaki radni dan radio svoj "One man show" koji se zove "Tačno u podne s Elvisom".

Tu se ja sam borim protiv bande negativaca koji vozom Željeznica Federacije trebaju da dođu u naš grad, a kao i Garryju Cooperu niko neće da mi pomogne, nego samo putem Facebooka daju "moralnu podršku" svom legalno izabranom, decertificiranom, pa ponovo vraćenom u policijsku službu Šerifu Konjeviću.

Srijedom imam dvije emisije, a sada sam se bavio slavnim italijanskim kantautorima.

Ljudi se baš vole vezati za "pjevače koji pjevaju svoje pjesme" i možda bih trebao više o njima pisati i kolumnu nasloviti sa:

Legendarni kantautori

Eto, sad sam dobro počeo tekst, ali sam sve pokvario sa slikom...
A da ova kolumna bude društveno angažirana?
Šta mislite o temi "borba protiv droge"?

Možda je najbolje da tome nešto kaže jedan veoma iskusan čovjek, savjetnik i "šef kabineta" mnogim carevima, uglednim državnicima i političarima:

Dok razmišljam o glavnoj temi pade mi na pamet nešto o tome kako sadašnji kriteriji često ne vrijede za prošla vremena.

Prema novom zakonu, koji zabranjuje BH državljanima ratovanje na stranim ratištima, bili bi kažnjeni i stari revolucionari koji su se nekad davno u Španiji borili protiv Frankove diktature kao što su Rodoljub Čolaković, Fadil Jahić Španac...

Sjetih se! Evo glavne teme!

Peglanje prijatelja po Facebooku

Sve mi se manje piše kolumna, a sve mi se više "drnda po Facebooku".
I sve češće se opraštam od vjernih čitatelja riječima "ovo je bila moja zadnja kolumna, 'ajmo se poljubiti i rastati uz pjesmu Kiss And Say Goodbye:

Ja sam se više puta opraštao od pisanja kolumne nego što se Pele opraštao od fudbala, a Pele se opet više puta opraštao od fudbala nego što su se grupe Smak i Time opraštale od muzike...

Odavno sam mislima odsutan od kulumne, a i na Facebooku znam biti opravdano odsutan. Nešto mi Wi-Fi slabo hvata u WC-u ...

Nedavno sam se izvinio prijateljima što me nije bilo pola sata na Facebooku i napisao:
"Samo da pogledam ove klipove što mi YouTube preporučuje - i odmah se vraćam na Facebook!"


Brzo sam dobio savjete od prijatelja "Poslušaj Školjku, to sigurno još nisi čuo"... a onda smo razvezali raspravu o kompjuterskim programima koje oni koriste da bi saznali šta ja volim. 

Pa smo zaključili da sam vjerovatno previše na YouTubeu buljio u Shakiru i slušao Van Morrisona pa su mi oni preporučili Cecu i Dinu. ALI KAKO SU ZNALI DA NE RAZUMIJEM STRANE JEZIKE?!

No u jedno smo sigurni - da imaju neki napredni sotware koji im je kazao da je završilo Svjetsko prvenstvo i da mi već mnogo nedostaje Školjka...

Čime sam još peglao prijatelje?
Napisao sam im: "Eh da sti vi pravi prijatelji - sada bi se bacili na posao!"
i priložio:

Našlo se vremena i za diskusije o sportu.
Je li pametnije našem omiljenom Zekonji da skida kilažu i ide u lakšu kategoriju, ili da ostane u društvu "teškaša" i izađe na megdan opasnom Terminatoru koji je na prošloj koridi bio "ljut k'o bik"?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije