Koja je od vas...?

Radiosarajevo.ba
Koja je od vas...?

...ostavila gumicu za kosu na desnoj strani bračnog kreveta u mojoj spavaćoj sobi?

Zašto to žene stalno rade?

Neka se sama javi - znam da ovo čita - vratit ću joj gumicu i s osmijehom ustvrditi da nikakvu "štetu" nije napravila jer je "namjerno ostavljeni trag ženskog prisustva" otkriven na vrijeme...:)

Piše: Elvis J. Kurtović, Radiosarajevo.ba

Ovo je primjer kako nećemo pisati kolumne u novoj godini.

Prgavost, svadljivost i želju za beskonačnim raspravljanjem ("E samo još ovo da ti kažem!") ostavljamo iza sebe, idemo biti konstruktivni i vrijedni!

Prvo što sam uradio u novoj godini je - otvorio sam novi folder na disku D:

U folder D - 2016. Slike ubacio sam, i na Facebooku objavio da svima pokažem svoju odlučnost, svoj prvi zadatak u novoj godini:

A kada je u pitanju Facebook - nema više hvalisanja i samoreklamiranja!

Mnogi ovu društvenu mrežu koriste za "bildanje svog ega" i ja se trudim da ne budem takav, mada sam i ja takav... :)

Već krajem 2015. primijetio sam da se mijenjam. Kad su krenule strašne magle i smog unutar sarajevske kotline, a sunce po okolnim planinama, mnogi su počeli na Facebook stavljati onu pjesmu Ti ćeš s njime da ideš na Jahorinu... a ja ću ostati u prljavom gradu...

Mislio sam da im ispod pjesme pišem komentare tipa Možda i ne znaš - JA SAM TO NAPISAO!... ali sam se suzdržao!

Ne treba se hvaliti, treba biti skroman i ostaviti drugima da zaključe: "Jao, Elvise, kako si sa 19-20 godina vješto u ljubavnu pjesmu ubacio ekologiju, socijalne razlike, sklonost žena da pobjegnu iz Sarajeva s prvim koji će im tako nešto ponuditi..." :) :) :)

Nećemo tako u Novoj godini!

Nema od sada priče "mi smo ti nekada prije rata bili bogati, imali smo vikendicu i tri poslovna prostora", nema više hvalisanja "ja sam u stari vakat bio tako popularan da me je za jednu Novu godinu ČAK I HALID poljubio:

Idemo se mijenjati, idemo ozbiljno, najozbiljnije u Novu godinu.

Poruka za 2016.

Pronašao sam je dok sam davno pripremao svoju emisiju Tačno u podne s Elvisom. Nalazi se u pjesmi koja je bila hit br. 1 davne 1948. godine, a napisao ju je čovjek koji se smatra "prethodnikom kasnijih hipika u Kaliforniji".

Autor je insistirao da je prvi otpjeva ovaj legendarni pjevač, postala je pop i jazz standard (kod nas je izvode Elvir Bandić Banda i Sarajevo Jazz Guerilla), a poruka o kojoj vam preporučujem da razmišljate (ne samo ove godine) nalazi se u ovoj pjesmi i glasi:

The greatest thing you'll ever learn

Is just to love and be loved in return...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije