Istoriju pišu pobjednici

Radiosarajevo.ba
Istoriju pišu pobjednici


Piše: Elvis J. Kurtovich

U prošlim nastavcima naše usafunjice:

Elvis vas smatra prijateljima i rodbinom i poklonio vam je svoj album "Za prijatelje i rodbinu". 

Pokrenuo je mnogobrojne inicijative kao što je ova.

A ličnim primjerom je pokušao animirati kolege da počnemo pisati savremenu "online" istoriju-povijest sarajevskog rokenrola.

Odustao je od objašnjavanja papcima koliko je Ivo Robić značajna ličnost. Da li bi Beatlesi izdržali siromaštvo u Hamburgu da nije bilo gospodina Ive, da li bi se posvađali i raspali, to niko ne zna, al' eto ja sam na internetu ostavio svoje mišljenje ovdje:

Svojom lukavošću uspio sam zaboravljenog pokojnog prijatelja Dražena Ričla ubaciti ne samo u TV dnevnik 1.10.2011. nego i u film o Plavom Orkestru:

U sljedećim nastavcima:

Ajmo se pravit da smo pobjednici i da pišemo istoriju! Koliko se sjećam, kad sam bio mali bio je jedan aforizam (mislim, Vlada Bulatović VIB je autor): "Istorija je učiteljica života. (Historia est magistra vitae) Onda su došli neki i silovali nam učiteljicu..."

Hoćemo li zaštiti našu učiteljicu, dragi posjetioci portala? Hoćemo li mi da pišemo istoriju? (Hoćemo li mi da budemo pobjednici?) Radeći svoju emisiju 20. 10. tražio sam podatke da se zezam na račun onih smiješnih rubrika "Dogodilo se na današnji dan" i naletio na...

Kliknuti na fotografiju za veću rezoluciju

Vidjevši ovu web-stranicu (obratite pažnju da je po autorima Beograd pao – oslobođen pola godine nakon Berlina...) odlučio sam da apdejtujem staru mudru izreku. Ona sada glasi: ISTORIJU PIŠU POBJEDNICI... I KOMPJUTERAŠI!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije