Govor generala Gotovine

Radiosarajevo.ba
Govor generala Gotovine


Piše: Elvis J. Kurtovich

Došla maca na vratanca! Vratio sam se na Facebook... Razlozi naravno nisu u želji za prijateljevanjem nego da mogu sam sebi da dodijelim lajk kad izađe kolumnica u utorak... :) (Lajk po lajk... i vikendica u Lajkovcu!)

Naravno sada mogu i FB-prijateljima zaprijetiti: "Ko mi ne dadne lajk - brišem ga sa liste prijatelja!" Ali prijatelji su mi divni! Evo kako su me dočekali:

Čim sam se učlanio na FB osjetio sam potrebu da stavim fotogaleriju, kao i svi ostali! Ali šta staviti kad nemam slatku djecu, kučiće i mačiće, ne družim se sa popularnima (trpim jedino one manje popularne od mene, ali njih je malo...) I stavim ja svoju prvu fotogaleriju: tvrdoglava budala koja hoće sve na silu slomio retrovizor Bajri kad je izlazio iz garaže! I ja plačem na slikama dok previjam svog ljubimca crnim izolirbandom... I tako to...


I očekujem komentare: Što ne opereš Bajru kad ga toliko voliš? Na šta ti to liči garaža, zašto bar ne prefarbaš vrata? Koga interesuje tvoja trulja od auta? itd... Kad...iznenađenje! Moji predivni FB prijatelji sučestvuju sa mnom u mom bolu... :)

Idemo dalje na polju samoreklamiranja: Učlanih se i na twitter! Moj prijatelj Franci koji me podučava Twitteru rekao mi je obratim pažnju na ovog twitteraša:


"Eto vidiš Elvise kako Twitter funkcioniše: Dalai Lama u rubrici "followers" ima upisano 5,5 miliona, a u rubrici "following" ima upisano 0! ZAŠTO BI DALAI LAMA NEKOGA SLIJEDIO, PA ČAK I NA TWITTER-u AKO JE ON DALAI LAMA!?" objasnio mi je Franci...

Za one koji ne stignu poslušati naš radio: Ako ste ljubitelj američke country muzike i interesuje vas kakav utjecaj ta muzika ostavila po svijetu kliknite ovdje.

Da zaključimo kolumnu pa da idemo nešto korisno radit: Učlanio se na FB, slijedim Dalai Lamu na Twitteru... Hoće li to pomoći popularnosti? Hoće mi pomoći tarot i proučavanje djela Aleister Crowleya?


Hoće li mi pomoći ako odem na pregled vida kod dr. Crowleya? :) Hoću li dobiti koji lajk zato što vam ponekad preporučim neku dobru radio emisiju? Evo vam danas još jedna:

Ne samo da se reklamiram, nego i razmišljam... u ovom internet svijetu ne vrijedi pravilo moje učiteljice "Djeco nije važno o čemu pišete nego kako pišete!" Važnije je danas naravno o čemu pišete nego kako pišete...

DA POČNEM PISATI O ONOME ŠTO LJUDE INTERESUJE? (seks, nasilje, vjera, nacija, Ronaldo i Messi... a ne retrovizor, okulizam, moja učiteljica, Sprečo i Paprica...)

I sjetih se pred kraj kolumne šta je sad popularno!General Gotovina! Negdje kasnih devedesetih sviramo mi ljetnu turneju. Po kopnu i otocima, stalno u panici hoćemo li stići da se ukrcemo na trajekt... Nekoliko malih auta i jedan veliki kombi sa razglasom i opremom... I baš kombi, najbitniji da što prije dođe na mjesto svirke, za malo neće ući na trajekt! I mi, koji smo se već ukrcali, gledamo kako naš kombi bezobrazno ide preko reda! I ne čujemo iz daljine žučnu raspravu, nakon koje ipak nekako pustiše kombi na trajekt! I dolazi naš menadžer i potiho se smijulji da ga posada trajekta ne vidi...

"Šta si mu, majke ti, rekao da te pusti preko reda?"
"Haha... kad me nije htio pustit sjetio sam se da general Gotovina danas ima govor 50 km odavde i složio mu priču da se pokvario razglas i da su nas zvali da pomognemo u zadnji čas! Kad je počeo da se dvoumi samo sam se još više uozbiljio i hladnokrvno mu saopštio:

AKO GENERAL DANAS NE ODRŽI GOVOR – TI ĆEŠ BITI KRIV!  I pustio me je..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije