Fudbaler - rocker, Bilderberzi, recitacija...

Radiosarajevo.ba
Fudbaler - rocker, Bilderberzi, recitacija...

Današnja "pjesma za čitanje kolumne" ima za cilj mojim čitateljima donijeti uspjeh u biznisu, dobitak u igrama na sreću, ili neki drugi neočekivani prihod (plaću koju im gazda duguje od septembra):


Interesantno je da pjevačica Lepa Lukić koja se u pjesmu žali na motiku pripada onoj generaciji interpretatorica koja je zaista rođena na selu.

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Sjećam se jedne emisije koja je bila u fazonu "most generacija" gdje su gosti bili npr. jedan mlađi karikaturista i jedan stariji (karikaturista - turista koji putuje sjedeći na karikama od motora?), pa jedna mlađa glumica i jedna starija... tako da su na red došle i Lepa Lukić i njena mlada kolegica Hanka Paldum, koja za razliku od Lepe nije rođena na selu nego u jednom malom gradu (čini mi se Čajniče?).

I počela Hanka pričati o romantičnim maštanjima iz djetinjstva, kako je sanjala svog "princa na bijelom konju", a Lepa joj upade u riječ:

"Uh... A ja od konja pobegla!"

Prelazak iz sela u grad znao je biti bolan.

Čak sam o toj tematici napisao i jednu tužnu pjesmu koju sam nekada davno recitirao na koncertima.

Ispostavilo se da nikada nije snimljena ili zapisana - pa sam se odlučio da je, dok me još memorija služi, za mlađe generacije postavim na YouTube:

"Bilderberzi" iz šaljivog ugla

U austrijskim Alpama završeni su sastanci na kojima članovi čuvene grupe Bilderberg odlučuju o sudbini svijeta.

Trudim se da ne šokiram svoje čitaoce i nisam od onih analitičara koji pišu u stilu "ako su prethodne države koje su predvodili ljudi iz Konjica (dr. Ante Pavelić, dipl. ing. Ante Marković) PROPALE... šta li će biti s ovom koju sad vodi premijer Nermin Nikšić?"

Nije moj stil da prepadam svoje ionako isprepadane čitatelje...

Nije moj stil da dajem savjete tipa "u slučaju nuklearnog udara ogrnite se bijelim čaršafom i disciplinirano i bez panike krenite prema Barama"...

Moj stil je... moj stil je.. .hm...?

Moj stil je... DA IM DAJEM LAŽNU NADU!  :)

Kao ilustraciju kako "Bilderberzi određuju smjer u kome će se svijet kretati" isjekao sam iz emisije Na rubu znanosti jednu provalu o tome kako oni biraju američkog predsjednika:

Rocker među fudbalerima

Jedini rocker među fudbalerima Slaven Bilić preuzeo je neki dan vođenje još uvijek slavnog West Hama.

Šta li sada rade njegovi suigrači i cimeri koji su ga nervirali slušanjem narodnjaka na pripremama?

Koje oni slavne timove danas treniraju?

Inače - Bilić se pokazao kao pravi beskompromisni rocker kada je jednom pred važnu utakmicu hrvatske reprezentacije suspendirao tri ključna igrača koji su u kasne sate s priprema pobjegli u disko klub s "narodnjacima"...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije