Elvisovi savjeti za vozače

Radiosarajevo.ba
Elvisovi savjeti za vozače

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

Pjesma za čitanje kolumne:

Jako je bila popularna u moje vrijeme, ovaj spot iz emisije "Soul Train" se vrtio i kod nas u "Nedeljnom popodnevu" , a nama su ovi pjevači bili toliko šega da smo ih školi imitirali kako se vrte i pjevaju (puno prije nego što smo i sami "postali pjevači" ).

Konzalting guru - dedo

Ja se sve više guram da budem vaš "guru dedo" i da vas savjetujem o svemu i svačemu.Pri tome sam brzo odustao od pristupa koje prema savjetovanju ima glumica Gwyneth Paltrow.Kako joj ne mogu parirati sa brojem sluga koje rade za nju dok ona daje savjete, odlučio sam se za pristup jednog iskusnog "one man band self-made producera" , kome "low budget" projekti koji su mu povjereni predstavljaju inspiraciju da uskladi praktičan rad na projektu sa istovremenim "consulting i advertising" aktivnostima koje najčešće, bez i jedne izgovorene riječi, ostvaruje preko "T-shirts"  kampanja.


Klik za punu rezoluciju, FOTO: Arhiv
U današnjoj kolumni u svom interdisciplinarnom pristupu otišao sam još jedan korak dalje. Sve sam povezao u jedan funkcionalni "network". Naime gnjilo voće koje smo sakupili u rubrici Elvisova ishrana u prirodi, iskoristili smo i termički obradili pomoću "Pretis lonca" u mom kulinarskom šou-programu
Elvisova siromašna kuhinja, a tako dobivenu dragocjenu tekućinu upotrebićemo u svima nam znanim Elvisovim savjetima za vozače

I tako...

U godinama sam se ljudi povlače sa odgovornih pozicija i otvaraju svoj "konzalting firme" , pa eto i ja "dajem savjete", doduše na nešto "nižem nivou"...

Kad sam prije deset godina počeo da radim emisijicu Tačno u podne sa Elvisom jedan od glavnih ciljeva je bio da i ja nešto naučim. I svaki dan bih nešto novo saznao. Npr. neki dan sam pustio ovu meni nepoznatu pjesmu iz 1969. koju su, za razliku od mene, vjerovatno slušali članovi grupe Portishead..:)

I tako... Došlo je vrijeme za promjene.

U novi razred u novoj obući...

Počinje nova školska godina i ja se uvijek sjetim stare reklame "u novi razred u novoj obući Borovo... Sjedim ja neki dan u banci koja je nekada bila radnja Borovo i sjetim se najboljih cipela koje sam ikada imao u životu i koje sam tu probao sjedeći na manje udobnoj stolici nego sada (banke imaju udobnije stolice od prodavnica cipela!)

Pripazite - IDE SAVJET!

I ja nakon nekoliko godina skontam da se te cipele nikako ne raspadaju i da ću, kad se skroz ofucaju i ništa od njih ne ostane KUPITI ISTE TAKVE. I došao ja nakon deset godina, kad su iz ovih starih cipela ekseri izašli da me bocaju po nogama (ali one se nikako ne raspadaju) da kupim iste takve, pokažem ih prodavačici... i pogađete odgovor koji je bio u stilu "Eee, drug moj..."

Znači - ako kupite cipele koje vam se sviđaju - odmah kupite još jedne iste takve, jer dok vam se ove raspadnu, ne samo da se više neće proizvoditi, nego neće biti ni te tvornice koja ih je pravila...

Kraj koji ima veze sa početkom

Počinje nova školska godina, krećemo i mi sa novom programskom šemom.
Moja emisija će od sada ići u 8 sati uveče, neću više "da se učim" (što sam naučio-naučio) i kontam da ovih 5-6 godina "do pemzije" više "dajem savjete mladima" i primjenjujem ono što sam naučio.

Naravno, pošto ne ide "tačno u podne" , emisija će imati i drugačiji naziv.
Kreće danas u 8. I juče sam oko 13 sati najavio novu emisiju "Ko nekad u 8 sa Elvisom" i pozdravio se sa slušateljima kojima je "dnevni raspored" dozvoljavao da me slušaju u 12 , a sada u 8 možda i neće moći...

I šta da nakon tolikih godina vaš "D.J. koji je učio od Grunfa"  kaže za rastanak?

Kao ovaj afroamerički pjevač i njegove kolege sa početka kolumne - odlučio sam da voljenim slušateljima nakon deset godina ljubavi ne držim velike srceparajuće govore, nego samo da se poljubimo i kažemo zbogom, no ostao sam dosljedan, i u stilu svoje drage bivše emisijice, nisam pustio originalnu "Kiss and Say Goodbye" - nego manje tužnu obradu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije