Elvisova ishrana u prirodi

Radiosarajevo.ba
Elvisova ishrana u prirodi

Pjesma za čitanje kolumne:


Kada sam bio mali pitao sam mamu zašto i august ima 31 dan?

Ona mi je odgovorila da je bio jedan rimski car koji je bio toliko silan da je odlučio da po sebi dadne ime jednom mjesecu u kalendaru!

Piše: Elvis J. Kurtović za Radiosarajevo.ba

I kad je nakon njega došao drugi rimski car, odlučio je ne samo da i on po sebi dadne ime onom mjesecu koji je dolazio poslije julija, nego je još i naredio da i taj mjesec mora imati 31 dan, jer ko biva on nije ništa manje silan car od svog amidže!

E sad, koji je mjesec bolji (da ste vi car - koji bi se mjesec zvao po vama prema julijanskom kalendaru?), koji je rimski car "veći" - mišljenja su različita. Kako ne možemo starim Rimljanima ponuditi online anketu "je l' bilo bolje za starog cara ili danas?" - obratimo pažnju na mišljenje ovoga blogera, kompjuterskog stručnjaka po zanimanju:

Who was the greater leader of the Roman empire, Julius Caesar or Augustus Caesar?

Neko više voli juli, a neko august. Đaci koji uče za popravne ispite više vole juli, Gianni Morandi više voli august, a Riccardo del Turco više voli juli:

Željin juli

Ovaj juli će ostati u dragoj uspomeni navijačima Želje s tim da smo "u Evropi ove godine dobacili malo i do augusta". :)

Protiv Standarda je bilo još bolje nego protiv Ferencvaroša!

Dvadeset pet hiljada gledalaca se prvo zaledilo kada su gosti pred kraj prvog poluvremena promašili čisti zicer, a onda skočili na noge i zagalamili kao da je Željo dao gol!

Pa onda Željina stativa!

Spektakl!


Gol koji je, nakon velike i izjednačene borbe, eliminirao Željezničar, postigao je Van Damme, što su oni kojima Željo nije na srcu, prokomentirali u fazonu Semantičkih vratolomija:

Semantičke vratolomije

Elvisova ishrana u prirodi

To što su posjekli moju omiljenu smokvu pored Općine Centar

Tajna Koševskog potoka

nije me obeshrabrilo da nastavim tražiti lokacije pored kojih stalno prolazimo, ali "zabavljeni svojim jadom" ne primjećujemo blagodeti koja nam one pružaju.

Odlučio sam da povežem ugodno s korisnim i pokrenuo sam novu rubriku koja se zove Elvisova ishrana u prirodi:

Poenta na kraju

Svako ko danas preživi je pobjednik i sama činjenica da je Željo zaradio novac koji će mu pomoći da preživi je jedna velika pobjeda.

Ples miliona na Grbavici: Koliko je ovog ljeta zaradio Željezničar?

Sto puta sam vam već napisao da je danas novac jedino mjerilo i ako ne znate "odakle vjetar puše" - samo pratite "puteve novca" i pojasnite sebi stvari.

Jednostavno - treba preživjeti, pa makar i pomoću Elvisove ishrane u prirodi...

A ovaj popularni, ali i siromašni klub, će preživjeti i Željezničarev kolosijek nikad neće zarasti u kupine!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije