Da i ja pišem o nečemu o čemu pojma nemam?

Radiosarajevo.ba
Da i ja pišem o nečemu o čemu pojma nemam?

Najvažniji je početak. A opet, svaki je početak težak... Više puta sam počinjao pisati ovu kolumnu i odustajao, smatrajući da teme nisu dovoljno interesantne.

Istina je - ima i interesantnih tema, no ja o njima ne znam ništa, i bolje mi je da ne pišem i ne provaljujem se...

No eto kao što vidi, bar sam počeo o nečem pisati (o tome kako je svaki početak težak) i zaslužujem priznanje. Još veće priznanje zaslužujete vi dragi posjetioci našeg portala! U moru sadržaja na internetu gdje vam pamet prosipuju ljudi koji sve znaju i sve im je jasno - vi još uvijek ne odustajete od čitanja nesigurno napisanog teksta nesigurnog autora kojemu ništa nije jasno!? 

Da i ja pišem o nečemu o čemu pojma nemam?

"Kad je mogao Karl May mogu i ja!" (Istraživao sam malo život Karla Maya... Bio je kao mlad poprilično neuspješan varalica i lopov pa su počesto uhvatili.Posebno mu je slabo išla krađa konja...Pa je prešao da vara svoje čitatelje i piše o zemljama u kojima nikad nije bio)

Kada su došli prvi višestranački izbori ja sam bio mladi inženjer-početnik ("mlađi stručni saradnik"). Stariji inženjeri, moji šefovi i direktori, su me zezali i zbog moje mladalačke muzičke karijere zvali "tamburaš". Govorio sam im da me se paze kad moj kolega Nazif Gljiva pobijedi na izborima i mene postavi za ministra za vodoprovredu!

No starije iskusnije kolege imali su bolje ideje! "Nemoj vodoprivredu, o tome kao i nešto znaš...Budi ministar nečega o čemu pojma nemaš!"

U jednoj od prošlih kolumni pisao sam o Larry Davidu i njegovoj seriji Curb Your Enthusiasm (Bez oduševljenja molim!). On više nije siromašni komičar koji se probija pa i ne pokušava da radi nešto poput Seinfelda. Larry je sada bogati polupenzionisani scenarista pomenute serije, otvara restoran s popularnim glumcima, žena mu također ništa ne radi  (bavi se ekološkim akcijama, uglavnom dobrotvornim večerama). On sada piše o onome što pozna - svijetu L.A. bogataša koji su nekada i veće škrtice od samog Larryja...

Možda bih ja mogao da pišem o zanimljivostima iz života muzičara. Kratke crtice u fazonu Vjerovali ili ne! Naš prijatelj Bleka je krajem 80-h svirao na turneji po SSSR-u. Bila je to mlada rock grupa kojoj je tek izašao prvi album. Najavljivač pjevača i grupa na turneji je bio pravi cirkuski konferansije! Članovi grupe su primijetili da on nešto publici laže o njihovoj navodnoj popularnosti, pa su se prije jednog nastupa koncentrisali da čuju šta ovaj Rus-cirkuski najavljivač laže i petlja naivnoj publici: " A sada, molim velik aplauz, za najbolju mladu grupu iz Jugoslavije...Pobjednike Festivala najboljih mladih grupa iz Londona...itd..itd.."

Na toj turneji su upoznali i ruskog pjevača Nikicu Ivanovića. Lik je bio popularan, pun para, i stalno ih je častio jer su iz Jugoslavije... Nikicu je krenula karijera kad se ostavio svog pravog ruskog imena, uzeo estradno ime Nikica Ivanović i počeo da pjeva na našem jeziku..:) Većina publike pojma nije imala da je on Rus...

Kad budete imali vremena pogledajte ovu epizodu stare legendarne serije. Svaki ljubitelj plesa, šlagera i ranog rocka će uživati...:)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije