Vlada FBiH dobila donaciju od kompanije Philip Morris

Fena
Vlada FBiH dobila donaciju od kompanije Philip Morris
Foto: Vlada FBiH / Sa sjednice

Iz Ureda premijera FBiH saopćeno je da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas dobila vrijednu donaciju u iznosu od 90.188,60 KM (50.000 američkih dolara) od kompanije Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo, namijenjenu saniranju posljedica pandemije COVID-19 virusa.

Ova donacija će biti usmjerena na lakše prevazilaženje kriznog perioda nastalog uvođenjem mjera borbe protiv pandemije, a koje su uticale na svakodnevni život građana, ali i na poslovanje skoro svih poslovnih subjekata.

Donacije su značajan doprinos borbi protiv pandemije, s ciljem da što manje stanovništva osjeti njene posljedice, te njihovog što bržeg saniranja.

Vlada FBiH koristi ovu priliku da izrazi svoju zahvalnost saradnji s privrednim sektorom, te donacijama koje dolaze iz privatnog sektora, ali i pojedinaca.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim dosadašnjim donacijama, Federalna vlada uspijeva ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću, a to je da se život tokom pandemije odvija što normalnije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije