Stigao kao gost SFF-a, ali i brand ambasador Uniqa osiguranja: Ivanišević igrao tenis sa glumcima

Radiosarajevo.ba
Stigao kao gost SFF-a, ali i brand ambasador Uniqa osiguranja: Ivanišević igrao tenis sa glumcima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Goran Ivanišević ponovo u Sarajevu

Predstavnici UNIQA osiguranja su kao ekskluzivni sponzori i osiguravatelji Sarajevo Film Festivala, na pres-konferenciji u Sarajevu, najavili početak nove saradnje, putem koje će, kako je najavio Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije, "podržavati mlade filmske radnice".

Adel Bahtanović je podsjetio i da je UNIQA osiguranje, svoju orjentaciju "sa potreba klijenata i njihovu sigurnost, proširila na ulaganje u mlade ljude, koji se svojim sposobnostima i talentima ističu u sportu, kulturi i održivosti".

Podršku im pružaju kroz nedavno osnovanu UNIQA SEE Future Fondaciju koja djeluje na području jugoistočne Evrope: u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori.

CIK BiH raspisao oglas: Traže skoro 500 operatera

CIK BiH raspisao oglas: Traže skoro 500 operatera

Kroz programe stipendiranja i mentorstva, fodancija će pružiti mladima resurse i prilike da usavrše svoje talente i ostvare svoj puni potencijal. Prva mlada sportska nada koju fondacija podržava je Luna Vujović iz Beograda, pobjednica Evropskog juniorskog prvenstva te pobjednica Wimbledona za juniore do 14 godina.

"Uniqa osiguranje ne samo na riječima, nego i na djelima pokazuje i dokazuje da mi poslujemo kao društveno odgovorna kompanija. Onda smo razmišljali koji su to segmenti društva gdje mi kao Uniqa osiguranje, zajedno sa našim partnerima, možemo da podržimo, i definitivno unaprijedimo neke aspekte naše zajednice. I sport se nekako nametnuo kao prvi segment te saradnje jer svi znamo kakve talente imamo u ovoj regiji, i naravno kakve vrhunske sportaše smo imali i imamo u regiji, a sa koliko malo uslova i sredstava ti sportaši uspijevaju da ostvare svjetske uspjehe".

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

U skladu sa tim smo već pokrenuli prve aktivnosti i imamo već prvi talenat u našoj fondaciji, to je Luna Vujović. Svi koji su bili u Zagrebu sa nama, imali su priliku da je vide i da je upoznaju. Jedna veoma simpatična teniserka od 13 godina koja je i šampionka Wimbledona. I tu nije kraj, nastavit ćemo sa tim aktivnostima kada je u pitanju sport što ćete i vidjeti danas na eventu koji ćemo organizovati kasnije. Druga stvar, kao logičan izbor se nametnuo film, i u skladu sa tim, mi smo odlučili da proširimo našu saradnju sa Sarajevo Film Festivalom, i da pokrenemo određene projekte kako bi podržali mlade talente, u ovom slučaju mlade filmske radnice - istakao je Bahtanović. 

Poznati teniser Goran Ivanišević, inače UNIQA brend ambasador koji u UNIQA SEE FUTURE Fondaciji ima ulogu mentora i uzora mladim i perspektivnim sportistima, objasnio je da je "Luna ekstremno talentirana teniserka", kao i da od nje možemo očekivati velike rezultate.

Osvrnuo se i na Sarajevo Film Festival, ističući da je tu prvi put.

"Izuzetna mi je čast da sam prvi put sudionik Sarajevo Film Festivala, jer raspored nama teniserima i trenerima nije dozvoljavao, uvijek je bila ova američka turneja i nikako da uhvatim vremena, ali, evo, sad sam bez posla, pa imam više vremena, i hvala Jovanu na pozivu, izuzetna mi je čast. Čak sam prvi put pogledao film vani, na otvorenom, nakon 40 godina. Nevjerovatan osjećaj. Vi ovdje u Sarajevu da ništa ne uradite čovjeku je ugodno doći, a kada se malo potrudite to je onda jedan nivo koji niko ne može pratiti. Ovo što je SFF napravio je zbilja fascinatno. Iako nisam ljubitelj crvenih tepiha, imat ću priliku i prošetati, ali, sve u svemu zbilja sam se osjećao dobro jučer, kao da sam domaći",  naglasio je Ivanišević.

A potom se "ufatio" reketa i odigrao egzibicioni meč sa glumcima Nadine Mičić i Borisom Lerom. 

Meč je održan na improvizovanom teniskom terenu u ulici Franca Lehara u Sarajevu, a privukao je pažnju prolaznika koji su imali priliku prisustvovati ovom neuobičajenom "okršaju" glumaca i bivšeg tenisera. Pridružili su im se i brojni okupljeni mališani. Neki su iskoristili priliku i da dobiju fotografiju s Ivaniševićem. 

Povod za ovaj teniski događaj je podrška fondacije UNIQA SEE Future talentima u sportu, ali i filmskoj umjetnosti kroz saradnju sa Sarajevo Film Festivalom i Slano Film Days

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije