Raiffeisen Bank realizuje aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije

0
Promotivni tekst
Raiffeisen Bank realizuje aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije
Foto: Raiffeisen Bank / Aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije

U skladu s trendovima, korištenje električnog pogona za transport postaje dio naše svakodnevnice te nam omogućava da manjim korištenjem fosilnih goriva i manjim emisijom štetnih gasova čuvamo našu životnu sredinu.

Obzirom na to da je zaštita okoliša i smanjenje emisije CO2 izuzetno važan aspekt Raiffeisen strategije održivosti, Banka realizuje aktivnosti kojima doprinosi manjem zagađenju te poboljšanju kvaliteta života. U skladu s tim, nedavno su ispred Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu postavljena dva punjača za električna vozila, te jedan punjač ispred zgrade Glavne Filijale u Mostaru.

Korištenje ovih punjača je potpuno besplatno za sve klijente i građane koji koriste vozila na električni pogon. Ulaganjem u razvoj infrastrukture za snabdijevanje električnih vozila Raiffeisen banka nastoji podstaći građane na kupovinu električnih vozila koja pored toga što ne zagađuju životnu sredinu, donose i značajno manje troškove korištenja i održavanja vozila.

Kako bi ova aktivnost bila cjelovita Banka je pokrenula i aktivnosti vezane za nabavku i postavku solarnih panela na svoje objekte širom Bosne i Hercegovine, a energija proizvedena na ovaj način će, između ostalog, biti korištena za napajanje punjača za električna vozila. Također, kako bi podstakla korištenje obnovljivih izvora energije Raiffeisen banka radi na obogaćivanju svog voznog parka električnim vozilima.

Aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije
Foto: Raiffeisen Bank: Aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije

Ujedno, podsjećamo da je Raiffeisen banka nabavila reciklomat koji je smješten na izuzetno prometnom mjestu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Na ovaj način Banka nastoji recikliranje učiniti dijelom svakodnevnice svih nas te doprinijeti zaštiti naše planete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije