Raiffeisen dobitnik Euromoney nagrade za najbolju banku u BiH

2
Promotivni tekst
Raiffeisen dobitnik Euromoney nagrade za najbolju banku u BiH
Foto: Raiffeisen Bank / Jedna os poslovnica Raiffeisen banke

Raiffeisen dobitnik Euromoney nagrade za najbolju banku u BiH.

"Počastvovani smo odlukom magazina Euromoney, vodeće publikacije u finansijskom sektoru, da Raiffeisen banci dodijeli priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini. Posebno smo ponosni što je, u izazovnom periodu za finansijsko tržište, prepoznata naša opredijeljenost da budemo odgovoran bankar za naše klijente i zajednicu u kojoj poslujemo, kao i naši strateški ciljevi u oblasti inovacija, digitalizacije, te agilni pristup rada. Naš uspjeh proizilazi iz nesebičnog zalaganja zaposlenika banke, a ova nagrada za nas nosi i odgovornost da nastavimo raditi u istom pravcu s jednakom predanošću“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka je na dodjeli nagrada svjetski renomiranog magazina Euromoney proglašena za "Najbolju banku u Bosni i Hercegovini". Banka se na bh. tržištu izdvaja kao jedan od lidera, posebno kada je riječ o digitalizaciji i inovativnim bankarskim rješenjima za pojedince i kompanije. Pored toga, Raiffeisen veliku pažnju osvećuje održivom poslovanju i odgovornom bankarstvu, te primjeni ESG principa poslovanja.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Agencija S&P potvrdila kreditni rejting za Raiffeisen Bank

Agencija S&P potvrdila kreditni rejting za Raiffeisen Bank

Euromoney nagrade za izvrsnost su uspostavljene 1992. godine i prve su takve vrste, te izuzetno važne u globalnoj bankarskoj industriji. Ove godine Euromoney je primio rekordan broj prijava od banaka za svoj program nagrada koji obuhvata više od 50 regionalnih nagrada i nagrada za najbolje banke u 100 zemalja.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.

Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije