Rade za Mercedes, Renault i Iveco, žele se proširiti i na BiH

Srna
Rade za Mercedes, Renault i Iveco, žele se proširiti i na BiH
FOTO: Arhiv / CLN Grupa
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić razgovarao je sa predstavnicima italijanske kompanije “CLN group”, čija je djelatnost orijentisana na auto-industriju, a koji traže lokaciju za izgradnju fabrike i širenje poslovanja.

Simić je naveo da su kroz razgovor definisane potrebe novog italijanskog investitora, koji već ima 37 fabrika širom svijeta.

Zainteresovani su za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta i za izgradnju hale od 10.000-15.000 metara kvadratnih, a mi ćemo na narednoj sjednici Skupštine na licitaciju ponuditi veći broj parcela, na kojoj će i oni biti u prilici da učestvuju. Nije slučajno da su se vratili na razgovore”, istakao je Simić.

Predstavnik italijanske “CLN grupe” Anđelo Fontana izjavio je novinarima da, zbog povećane poslovne aktivnosti, kompanija želi da se proširi i na tržište BiH.

“Pronašli smo u Derventi načelnika Simića kao veliku podršku da bi se razvili i širili posao ovdje. 80 posto naših djelatnosti odnosi se na proizvodnju spoljnih dijelova za automobile, kao i određenih unutrašnjih struktura”, rekao je Fontana.

On je dodao da su njihovi klijenti veliki proizvođači poput “Mercedesa”, “Renaulta” i “Iveca”. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije