Pripremi zdrav obrok: Radionica dm-a i Škole fudbala Academica

N. Ka.
Pripremi zdrav obrok: Radionica dm-a i Škole fudbala Academica
Foto: A. Sikira/Radiosarajevo.ba / Radionica "Pripremi zdrav obrok"

Academica je škola fudbala koja je osnovana u oktobru 2013. godine i kroz koju je do danas prošlo više od 500 dječaka i djevojčica. Danas članstvo čini vise od 200
polaznika koji dijele ljubav i strast za najvažniju sporednu stvar na svijetu.

U saradnji sa kompanijom dm organizirali su radionicu "Pripremi zdrav obrok", kojom su željeli svojim članovima približiti ideju zdrave ishrane.

Emir Kurtić, CEO Academice ističe da oni teže da redaju stvari tako da teren nije jedino mjesto gdje se nešto dešava.

"Teren je zapravo finale, test naše sedmice. Ako gledamo to samo kroz prizmu treninga, ni to nije dovoljno, jer puno više vremena provedemo izvan treninga. A u svemu tome hrana igra da ne kažem ključni faktor", kazao je Kurtić i dodao:

"Hrana nije detalj, ali detalji u pristupi hrani su izuzetno bitni. S obzirom da govorimo o dječacima koji su u osjetljivom dobi, to je momenat kada se već neke navike, neću reći trajno formiraju, ali već su utabani u nekom smjeru".

Ideja za radionicu nastala je s namjerom, da se navike koje su izuzetno bitne za svaki dan, a to je pitanje šta se unosi kroz hranu, redaju na pravi način u pravom trenutku.

Aida Delić-Kadrić, asistent marketinga dm-a kazala je da su izuzetno zadovoljni što su mogli podržati organizaciju i održavanje ovakve radionice, koja je usmjerena na zdravu ishranu, na učenju brzih i izdravih obrola sa dm Bio namirnicama, čiji su sastojci iz organskog i biološkog uzgoja.

"Kompletan asortiman dm Bio namirnica, ima veliki broj artikala koji su prilagođeni potrebana vegana, vegetarijanaca, osoba koje imaju posebnu ishranu, da li bez glutena i slične ristrikcije.  Tako da vjrujemo da sa asortimanom kompanija dm može odogovoriti svim potrebama.

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da možemo započeti zajedničku priču sa školom fudbala Academica i sa kuharom Miranom. Koji su osmislili koncept radionice za dječake od 12-13 godina i kako zapravo njih zagrijati za kuhanje, odnosno spremanje brzih i laganih jela, nešto što mogu sami sebi pripremiti neposredno prije treninga", kazala je Delić-Kadrić.

Kurtić je istaknuo da su dječaci jako zadovljni ovom radionicom i dodao je da su neki kazali da će mame biti jako zadovoljne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije