Povodom praznika: Zaposlenici dm-a i Pomozi.ba podijelili 2.000 poklon paketa

Radiosarajevo.ba
Povodom praznika: Zaposlenici dm-a i Pomozi.ba podijelili 2.000 poklon paketa
U decembru, koji je tradicionalno mjesec darivanja, druženja i prazničnog veselja, dm je uz podršku Udruženja Pomozi.ba, darovao 2.000 poklon paketa socijalno osjetljivijim kategorijama građana: ženama i djeci, beskućnicima te osobama treće dobi.

U inicijativi dm {ZAJEDNO} za radost, pokrenutoj u svim zemljama dm koncerna, u BiH je učestvovalo 500 zaposlenika. Oni su se potrudili spremiti personalizirane poruke i poklone od kojih su neke izradili sami.

U okviru volonterskih aktivnosti Za osmijeh više, dm zaposlenici su spakovali personalizirane poklone zajedno s proizvodima iz dm asortimana te ih lično uručili s predstavnicima Udruženja Pomozi.ba socijalno ugroženim sugrađanima.

"U vrijeme praznika možemo vidjeti mnogo radosti, osmijeha i sreće oko nas. Međutim, svjesni smo da među nama ima i onih kojima sreća u životu baš i nije naklonjena. Upravo njima smo se željeli ovom inicijativnom dm {ZAJEDNO} za radost obratiti i reći im da nisu sami. Sretni smo što se inicijativi odazvao veliki broj naših zaposlenika i nadamo se da smo zajedno uspjeli donijeti osmijeh na lica ljudi i uljepšati im bar jedan dan te pružiti nadu u bolje sutra”, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a i dodala kako im je veliku pomoć na terenu pružio partner ove inicijative, Udruženje Pomozi.ba.

U saradnji sa njima, od početka mjeseca, dm je podjelu realizirao na području cijele Bosne i Hercegovine.

"Čast nam je što smo bili dio ovog velikog i lijepog projekta. Zahvaljujemo se kompaniji dm što nas je prepoznala kao partnere i omogućila nam da zajedno obradujemo socijalno ugrožene osobe širom BiH u ovo praznično vrijeme“, poručili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije