Novo na tržištu: Intimna njega za obrezane muškarce

Radiosarajevo.ba
Novo na tržištu: Intimna njega za obrezane muškarce
Na tržištu BiH pojavio se novi proizvod pod nazivom ReSensive Starter-KIT - za intimnu njegu za obrezane muškarce.

Proizvod se ekskluzivno može kupiti na prodajnim mjestima dm-drogerija u Sarajevu

N narednih 12 sedmica, austrijsko start up preduzeće ReSensive ekskluzivno testira higijenski proizvod namijenjen muškarcima u 15 dm prodavnica u Sarajevu.

ReSensive Start-Kit, koji se sastoji od 4 spužvice, jednog gela za tuširanje i losionske kreme sedmičnom upotrebom povećava osjetljivost i doživljaj te čisti i njeguje muški spolni organ.

Cilj testa je prodati 1.000 komada ReSensive Starter-KITs. ReSensive očekuje povratne informacije od kupaca, a kako bi dalje unaprijedili proizvod i pripremili ga za prodaju širom svijeta.
SAD kao ciljano tržište

Bosna i Hercegovina, s posebnim naglaskom na Sarajevo, činilo se kao potencijalno dobro tržište za lansiranje i testiranje ovog proizvoda. Dolazak proizvoda u Sarajevo realizovao se kroz Start up program u Austriji (Salzburg). Manfred Kühner, zamjenik predsjednika uprave kompanije dm u Austriji, bio je pola godine mentor ovog projekta.

On je i inicirao testiranje proizvoda u Sarajevu. Gospodin Kühner smatra da je ovaj proizvod veoma obećavajući.

„U drogerijama jedva da se prodaju proizvodi za higijenu muškaraca – test treba da pokaže da li postoji odgovarajući tržišni potencijal“. ReSensive će biti izložen na posebnim policama u dm prodavnicama tako da ga kupci neće moći previdjeti. Cilj preduzeća ReSensive je tržište SAD-a: „75 posto muškaraca u SAD-u su iz higijenskih razloga obrezani.“ kaže direktor ReSensive Ludwig Stepan.

U proizvodnom procesu polaže se velika vrijednost na održivost i socijalnu komponentu. GWS (Geschützte Werkstätten Salzburg) sastavljaju pojedinačne dijelove u gotov proizvod.

„ReSensive je austrijski kvalitetni proizvod.“naglašava Stepan i dodaje „Proizvodnja je 100 postotno austrijska.“

Vizija Stepana je da ReSensive postane novi standard u intimnoj njezi muškaraca širom svijeta. Kompletna serija ReSensive proizvoda za njegu muškaraca treba uskoro da slijedi. Hrabrost osnivača se ne može poreći, obzirom da sa ovim proizvodom ulaze u nepoznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije