Direktor IKEA-e: Јoš je prerano da najavimo proširenje na tržište BiH

Radiosarajevo.ba
Direktor IKEA-e: Јoš je prerano da najavimo proširenje na tržište BiH
U Beogradu je prije dva dana svečano otvorena švedska robna kuća IKEA. Ipak, znak IKEA-e, teško da će se u skorije vrijeme vidjeti na nekom objektu u Bosni i Hercegovini.

Direktor za ovaj dio Europe, kaže da su na redu dodatne prodavnice u Bukureštu i Ljubljani pa će onda razmotriti BiH, a faktori koji odlučuju su kaže populacija i platežna moć građana.

"Imamo veliki broj kupaca koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Јoš je prerano da najavimo proširenje na BiH, ali razmatramo to. Ne mogu dati konkretan odgovor, ali bih volio pružiti mogućnost i kupcima u BiH da kupuju odličan namještaj po niskim cijenama", istaknuo je Stefan Voneverbeke, direktor Ikea za jugoistočnu Europu.

Ikea je više od robne kuće. To je brend poput McDonaldsa koji pokazuje, kako je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da je ta zemlja u obitelji pristojnih zemalja. S druge strane, mnogi pitaju koja je cijena dolaska tog brenda.

U Rumuniji je nakon dolaska Šveđana, proizvodnja namještaja pala za 45 posto, kazali su iz Udruženju za šumarstvo pri Privrednoj komori Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije