Ikea će prodavati i bicikl Sladda po cijeni od 699 eura

Radiosarajevo.ba
Ikea će prodavati i bicikl Sladda po cijeni od 699 eura

Ikea, poznati svjetski lanac trgovina namještaja, od ovog ljeta prodavat će i bicikle! Uklapaju li se dvotočkaši u salone namještaja? 

Mišljenja su podijeljena nakon informacije da će bicikl Sladda u Ikea salonima koštati 699 eura, makar će ga nosioci Ikea Family Card moći nabaviti za 500 eura. 

U posljednje vrijeme bicikli su postali statusni simboli, poput motocikla ili automobila, posebno ako je riječ o mountain bike modelima. U ovaj prostor nastoji se ubaciti Ikea kvalitetnim i lijepo dizajniranim proizvodom dvotočkaša. 

Ako se nekome čini da je Ikea Sladda skup, za bicikle sličnih karakteristika u drugim radnjama treba izdvojiti oko hiljadu eura. 

Radi se o biciklu sa aluminijskim ramom (garancija 25 godina), dvostepenim automatskim mjenjačem, remenim pogonom koji ne treba podmazivati (garancija 10 godina), prednjom disk kočnicom...

Ipak, eksperti nisu optimistični. Smatraju da Ikea riskira vjerodostojnost, odnosno ukazuju na opasnost od "rasplinutosti" - ugrožavanje osnovne djelatnosti kompanije. 

Slični eksperimenti drugih marki završili su uglavnom neuspješno, ponekad uz visoku cijenu. I sâma Ikea nema baš povoljna iskustva sa prodajom elektronskih proizvoda robne marke Uppleva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije