Pomozite u odabiru projekata u dm: Dobit ćete pedometar!

Promotivni tekst
Pomozite u odabiru projekata u dm: Dobit ćete pedometar!
/ dm
Skoro dvije trećine bh. građana ima problem s viškom kilograma. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, po broju pretilih osoba BiH je na šestom mjestu u svijetu, a na drugom u Evropi.

Višak tjelesne težine i nedostatak energije uzrokovani lošim prehrambenim navikama, nedostatkom fizičke aktivnosti i negativnim emocijama, uzorkuju brojne zdravstvene probleme. Stoga je buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdrave ishrane i uopćeno zdravog načina života jako bitno, jer je pretilosti u odrasloj dobi u velikoj mjeri posljedica pretilosti u djetinjstvu.

Vodeći se navedenim, kompanija dm drogerie markt pokrenula je društveno odgovornu kampanju {ZAJEDNO} za zdrav život u koju se mogu uključi i dm kupci.

„Pozvali smo osnovne škole širom BiH da osmisle i prijave projekte koji će unaprijediti zdrav način života njihovih učenika i školskog osoblja. Probudili smo veliki interes, jer se na poziv odazvalo 120 škola koje su prijavile svoje projekte. dm žiri odabrao je 30 projekata za koje kupci mogu glasati u našim prodavnicama i tako pomoći u izboru 10 pobjedničkih čiju realizaciju će podržati naša kompanija“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Odabrani projekti bit će poznati 15.6.2017. a njihova realizacija planirana je u septembru tekuće godine. 

No, osim glasanja dm kupci imat će priliku podržati kampanju na još jedan način. Naime, kompanija dm poziva sve kupce da do 30.4.2017. kupovinom proizvoda za njegu tijela i proizvoda iz asortimana hrane u vrijednosti iznad 20 KM, podrže realizaciju odabranih projekata. Kao znak zahvalnosti za podršku kampanji, dm svojim kupcima poklanja pedometar – spravu za mjerenje koraka, pređene razdaljine i utrošenih kalorija.

„Željeli smo u ovu akciju uključiti širu društvenu zajednicu kako bismo zajedno kreirali društvo boljih prilika za sve nas“, pojasnila je Isaković i najavila:

„U toku kampanje organizovat ćemo i niz edukativnih radionica na temu zdrave prehrane za roditelje i djecu, a u dm prodavnicama kupci mogu pronaći i savjetnik za zdrav život koji smo pripremili uz pomoć nutricionistkinje Amele Ivković O' Reilly“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije