Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš

Promotivni tekst
Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš
Foto: BBI Banka / Javni poziv!

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Ilijaš da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Ilijaš objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po stopi od nula posto uz subvencioniranje profitne marže od strane Općine Ilijaš.

Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbjedila sredstva u iznosu 4,7 miliona KM, a Općina Ilijaš će iznosom od 100.000,00 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3,9%. Privredna društva u okviru ovog projekta mogu uzeti finansiranje u BBI banci maksimalno do 300.000 KM, a samostalni poduzetnici, odnosno djelatnosti fizičkih lica do maksimalno 50.000 KM.

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranjem obrtnih, trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (dugoročna finansiranja), kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veću iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti – privredna društva i samostalni preduzetnici, koji trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 29/15) koji: imaju sjedište ili poslovnu jedinicu/podružnicu na području Općine Ilijaš, uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, aktivno posluju i imaju uposlene radnike, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Ilijaš” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b. ili putem elektronske pošte: linijaopcinailijas@bbi.ba

Dodatne informacije mogu se dobiti u poslovnici BBI banke u Ilijašu ili u najbližoj poslovnici BBI banke na području Kantona Sarajevo, na e-mail: linijaopcinailijas@bbi.ba, na brojeve telefona 033/275-507, 033/275-273, 033/275-259, 033/275-641 i 033/275-643 i na web stranici www.bbi.ba. 

Javni poziv možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije