Sarajevo / Potpisan ugovor Općine Centar i BBI banke za podršku malim privrednicima

02. 07. 2020. u 10:55:00 J. Ć.

Shares: 0

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić danas su u Sarajevu potpisati ugovor o poslovnoj saradnji.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po povoljnim uslovima uz potpuno subvencioniranje cjelokupne profitne marže od strane Općine Centar od 3,19 posto.

Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu 17,5 miliona KM, dok je Općina Centar na ime subvencioniranja dijela profitne marže za korisnike ove finansijske linije iz svog budžeta za 2020. obezbijedila 340 hiljada maraka.

"BBI banka želi biti partner sa lokalnim zajednicama širom BiH. Ovo je najveća subvencija bilo koje općine. Ovo je vrlo konkretna stvar i ozbiljna pomoć privrednicima. Lokalne zajednice, banke i mediji - svi zajedno trebamo nastupati kao jedan tim i biti podrška našoj privredi, jer smo svi afektirani ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa", kazao je Bukvić, dodavši kako su ovakvi projekti dobar primjer javno-privatnog partnerstva koji otvaraju nova radna mjesta i jačaju domaću ekonomiju.

Potpisan ugovor Općine Centar i BBI banke - undefinedFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Potpisan ugovor Općine Centar i BBI banke

"Potpisivanjem današnjeg sporazuma započinjemo jednu od najznačajnijih mjera podrške privrednicima sa područja općine Centar. Cilj nam je pomoći malim i srednjim preduzećima na teritoriji općine da dobiju povoljna sredstva za svoje poslovanje, kako bi očuvali likvidnost u teškoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Činimo sve što možemo da mi, kao lokalna zajednica, u saradnji sa partnerima, doprinesemo očuvanju radnih mjesta i da u ovakvim izazovnim vremenima stvorimo uvjete za nova zapošljavanja, prije svega mladih sa područja naše općine", izjavio je Ajnadžić, pozvavši sve privredne subjekte koji budu ispunjavali uslove javnog poziva da se prijave i iskoriste prednosti ove finansijske linije, istakavši izuzetno dobru poslovnu saradnju sa BBI bankom u prethodnom periodu.

Pravo na sredstva po ovoj finansijskoj liniji moći će ostvariti subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede, koji uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, kao i sve ostale uslove Javnog poziva koji će do sredine jula 2020. biti objavljen u sredstvima javnog informisanja, kao i na web stranici www.bbi.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA