Inovator i biznismen / Mate Rimac specijalni gost na 3. Sarajevo TechLabu

09. 09. 2021. u 11:35:00 A. S.

Shares: 282

Mate Rimac, poznati inovator i biznismen, specijalni gost je kompanije BH Telecom na velikoj konferenciji Sarajevo TechLab - Power of Inovation koja je danas okupila brojne stručnjake iz komunikacijsko-tehnoloških nauka i inovacija i na kojoj će predstaviti dosadašnja dostignuća, ali i
ovogodišnja, treća takva konferencija, u fokusu će imati inovacije.

Prisustvuje oko 150 učesnika, bit će više od 15 govornika na dva tematska panela koji će biti fokusirani na pojam naprednih tehnologija i inovacija.

Jedan od govornika bit će i ugledni inovator Rimac, koji će se prisutnima obratiti u popodnevnim satima.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje on će prisutnima na konferenciji koju organizira kompanija BH Telecom govoriti 30 minuta i obratit će se videolinkom.

Podsjećamo, Prvi panel bit će vezan za globalne trendove u inovacijama u informacijsko-komunikacijskoj industriji (ICT), dok će drugi panel biti vezan za načine ubrzavanja inovacija.

BH Telecom je 2019. godine objavio javni poziv i krenuo sa izgradnjom domaće startup platforme što predstavlja jednu tačku u BiH gdje se mogu prijaviti različite inovativne i kreativne poslovne ideje.

Po tom javnom pozivu odabrana su najbolja rješenja.

"Nakon toga odlučili smo, posebno u domenu naprednih tehnologija kao što su IOT, Big Data, Machine Learning, umjetna inteligencija, virtualna stvarnost i Blockchain, da značajne investicije usmjerimo u inovacije", pojasnio je nedavno generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)