! / Vizija Mate Rimca: Pogledajte kako će izgledati terminal robotaxija u Zagrebu

26. 07. 2021. u 11:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Mate Rimac nedavno je najavio da će do kraja 2024. godine robotaxiji biti na zagrebačkim cestama.

Dodao je da će se oni razvijati i proizvoditi u Hrvatskoj, a isti sistem Rimac Automobili namjeravaju primijeniti i u drugim, mnogo većim gradovima te na više kontinenata, piše Index.hr.

Matični centar za e-punjenje Rimčevih robotaxija u Zagrebu trebao bi biti na zelenoj površini kod Studentskog doma Stjepan Radić, doma na Savi.

Budući izgled Centra za mobilnost u Zagrebu - undefined

Foto: Index.hr: Budući izgled Centra za mobilnost u Zagrebu

Kako je navedeno, zvanično ime će biti Centar za mobilnost i bit će okružen zelenilom. Bit će uređen i manji trg, ali i veći park.

Uspije li Rimac u svojoj ideji i naumu, Zagreb će postati prvi grad na svijetu u kojem će postojati usluga samovozećih električnih taksija.

Nedavno je završio natječaj za izradu idejnog rješenja Gradskog trga, parkovne površine i građevine Centra mobilnosti na Jarunskoj ulici u Zagrebu, odnosno matičnog centra Rimčevih robotaxija.

Pobijedio je rad poznatog hrvatskog arhitektonskog studija 3LHD, a potpisuju ga arhitekti Tatjana Grozdanić Begović, Saša Begović, Marko Dabrović, Silvije Novak i Paula Kukuljica sa saradnicima.

Kako su osmislili rješenje, pogledajte u fotogaleriji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA