Mate Rimac objavio majčinu poruku i upozorio na prevarante koji žele na njemu zaraditi

1
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac objavio majčinu poruku i upozorio na prevarante koji žele na njemu zaraditi
FOTO: Facebook / Mate Rimac

Poduzetnik Mate Rimac na svom je Facebooku pratitelje informisao o novoj prevari koja se širi, a vezano za njegovu firmu Rimac Automobili.

Objavio je screenshot poruke koju mu je poslala njegova majka Zdenka Rimac.

"Firma se zove TradeVTech, pitaj Matu da li je s njima potpisivao ugovor o prodaji dionica. Ona je meni poslala link IPO Rimac Automobili. Zanima me da li su oni prava firma ili ne, tj. da ne varaju ljude. Ako oni nisu, pitaj ga s kim je dogovarao. Pa da se raspitamo i kupimo nešto dionica kad dođe vrijeme na to", navodi se u poruci koju je Mati proslijedila njegova majka.

Još je napisala kako joj je to neko proslijedio, a Mate joj je kratko odgovorio da se radi o prevari. Rimčeva majka potom je napisala kako će osobu koja joj je to poslala obavijestiti o svemu.

U komentarima ispod Rimčeve objave jedan korisnik je napisao kako lešinari uvijek pokušavaju iskoristiti priliku.

"Ljudi budite pametni, kad dionice budu na burzi kupujete preko brokera. Nitko na svijetu, pa ni sam Mate ne može prodavati “ispod ruke” nije #BugattiRimac zastava pa da se to tako kupuje", komentarisao je drugi korisnik.

Podsjetimo, Mate Rimac nedavno je objavio vijest da je postao većinski vlasnik Bugattija, francuske kompanije za proizvodnju automobila, a najavio je i da bi njegova kompanija uskoro trebala izaći na burzu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije