! / EPBiH: Dok traje stanje nesreće nećemo isključivati el. energiju dužnicima

20. 03. 2020. u 07:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U toku proglašenog stanja nesreće, neće biti obustave isporuke električne energije po osnovu dugovanja, navodi se u saopćenju koje je jutros poslala Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

"Elektroprivreda BiH vršiće obračune i naplatu utrošene električne energije u narednom periodu kako bi zadržala stabilnost elektroenergetskog sektora. U narednom periodu biće razmotrena zakonska mogućnost da se u vremenu trajanja proglašenog stanja nesreće ne obračunava i ne naplaćuje zakonska zatezna kamata", navodi se u saopćenju. 
 
Dodaje se kako se rad naplatnih mjesta usklađuje se s preporukama Vlade FBIH i nadležnih kriznih štabova, sve s ciljem prevencije širenja novog soja koronavirusa.

"Elektroprivreda BiH će u slučaju zatvaranja pojedinih naplatnih mjesta razmotriti opciju  plaćanja računa na drugim naplatnim mjestima, a bez provizije, te razmotriti druge predviđene načine. 

Elektroprivreda BiH pažljivo prati razvoj trenutne situacije i u narednom periodu će preduzimati konkretne mjere s ciljem pomoći onim kupcima, što podrazumijeva i pravna i fizička lica, kojima je uslijed novonastale situacije otežano ili u potpunosti onemogućeno izvršenje ugovorenih obaveza", saopćeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA