Dodijeljena vrijedna donacija udruženju Think Pink

0
Promotivni tekst
Dodijeljena vrijedna donacija udruženju Think Pink
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dodijeljena donacija udruženju Think Pink u BIngo City Centru

U utorak, 26. marta, u Bingo City Centru je pred brojnim posjetiocima, gostima i predstavnicima medija Grand kafa uručila donaciju udruženju Think Pink u iznosu od 30.000 KM.

U proteklom periodu, Grand kafa je pod sloganom "Hajde da imamo vremena za ono što je važno" u saradnji sa Bingom, Think Pinkom i ambasadoricom projekta Džejlom Ramović aktivno radila na podizanju svijesti o raku dojke. Grand kafa je lansirala promotivno pakovanje od kojeg je za svaki kupljeni donirala 1 KM udruženju Think Pink.

Promotivno pakovanje se moglo kupiti u svim Bingo prodajnim objektima širom BiH i isticalo se na policama u roze pakovanju. Sa prikupljenim sredstvima će udruženje Think Pink kroz projekat Dani zdravlja obezbijediti besplatne preventivne preglede u svim bh. gradovima koji podrazumijevaju besplatan mamografski pregled na mobilnom mamografu, osnovni pregled dojki, te dodatne zdravstvene usluge: mjerenje šećera u krvi (ŠUK), mjerenje krvnog pritiska, edukacije i konsultacije sa medicinskim stručnjacima.

Kampanju je podržala i bh. pjevačica Džejla Ramović koja je ukazala na važnost preventivnih i mamografskih pregleda i pozivala sve građane da se pridruže u akciji kupovine promotivnog pakovanja i time direktno učestvuju u donaciji udruženju Think Pink.

Grand kafa već treću godinu zaredom jača svijest o preventivnim pregledima i aktivno pruža podršku ženama u borbi protiv raka dojke. "Ne gledaj u šolju, pregledaj se" i "Hajde da imamo vremena za pregled" već su opšte poznati slogani sa kojima Grand kafa ističe važnost promocije zdravlja svake žene.

Džejla Ramović
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Džejla Ramović

Organizacija Think Pink kroz projekat Dani zdravlja konstantno obezbjeđuje besplatne preventivne preglede u svim bh. gradovima. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda, ranog otkrivanja karcinoma dojke, jačanja ženskog zdravlja i u konačnici smanjenja smrtnosti uzrokovane karcinomom dojke.

Kompanija Bingo podržava inicijative za borbu protiv raka dojke i kroz svoje trgovinske lance podiže svijest o zdravstvenim temama i pruža podršku lokalnim zajednicama.

Grand kafa nas i dalje poziva da redovno vodimo računa o sopstvenom zdravlju, da odlazimo na preventivne preglede. Da budemo odgovorni prema sebi i prema onima koje volimo, jer Hajde da imamo vremena za ono što je važno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije