U Think Pink Centru održan susret onkoloških medicinskih sestara iz cijele BiH

1
Radiosarajevo.ba
U Think Pink Centru održan susret onkoloških medicinskih sestara iz cijele BiH
Foto: Think Pink / Sastabak onkoloških sestara

Proteklog vikenda u Think Pink Centru u Sarajevu organizovan je sastanak onkoloških medicinskih sestara iz pet Onkoloških centara u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka, održanom prvi put u ovom formatu, u pozitivnoj atmosferi i uz konstruktivnu diskusiju razgovarano je o mogućnostima i aktivnostima za unaprjeđenje i olakšanje puta pacijenta, važnosti uloge onkoloških sestara u procesu liječenja, a predstavljen je i "Projekat unaprjeđenja njege onkoloških pacijenata".

Na sastanku su učestvovale onkološke medicinske sestre iz: Univerzitetski Klinički centar u Sarajevu (KCUS), Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS), Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla), Kantonalna bolnica Zenica (KB Zenica), Sveučilišna klinička bolnica Mostar (SKB Mostar).

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Direktorica organizacije "Think pink – zajedno smo jedno" Nela Hasić, kazala je da je zadovoljstvo imati ovakvu priliku.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo imale priliku da u Think Pink Centru ugostimo onkološke setre iz BiH, da se upoznamo, povežemo i razmijenimo iskustva i znanja. Veoma smo sretni što su naše gošće međusobno imale priliku da se susretnu na prvom ovakvom sastanku. Podijelile su svoje dugogodišnje iskustvo i informacije, te učinile da naš tim dodatno stekne uvid u ono što rade i sa čim se susreću u svom svakodnevnom radu", zaključila je direktorica Hasić.

"Sigurni smo da je sastanak u našem Centru, samo početak i osnova za jačanje međusobnog razumijevanja i izgradnje partnerstva gdje ćemo zajedničkim snagama raditi za dobrobit kako onkoloških pacijenata, tako i onkoloških medicinskih sestara, čija uloga u proceu liječenja je izuzetno važna i neosporna", dodali su iz Centra Think Pink.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije