! / Violeta pomogla Think Pink: Zajedno smo jedno u borbi protiv raka grlića maternice

28. 09. 2021. u 13:29:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Violeta se u sklopu društveno odgovornog djelovanja uključila u kampanju podizanja svijesti o važnosti prevencije i zaštite ženskog zdravlja u borbi protiv raka grlića maternice.

Rak grlića maternice drugi je najčešći rak kod žena te treći uzrok smrtnosti žena od raka. Papa test je jednostavan način kojim se može otkriti rak grlića maternice.

Po završetku kampanje koja je trajala od 5.3.-5.4.2021. Violeta je odvojila sredstva od prodanih higijenskih uložaka i donirala iznos od 5.000 KM za pomoć Udruzi Think Pink iz B&H za prevenciju i borbu protiv ove bolesti. Službena donacija je uručena predsjednici udruge gosp. Neli Hasić.

U suradnji s Think Pink Udrugom odrađen je projekt Dani zdravlja te su pružene usluge besplatnog PAPA testa i savjetovanje s ginekologom najugroženijim skupinama društva, s fokusom na žene kojima ove usluge nisu dostupne. Glavni cilj ovog projekta je osnaživanje žena iz ruralnih područja i pružanje informacija o zdravim stilovima života koje će ženama pomoći da uspostave zdrave navike i unaprijede svoje zdravlje.

Redoviti pregledi su važni jer šest od deset slučajeva raka vrata maternice događa se kod žena koje nikad nisu obavile PAPA test ili ga nisu obavile u zadnjih pet godina.

Važnost ovog projekta je podizanje svijesti o karcinomu grlića maternice, razbijanju predrasuda i samoj edukaciji; te društveno odgovorni segment djelovanja Violeta grupacije u cilju prevencije ženskih karcinoma i smanjenja smrtnosti.

Žene, mislite na sebe, odvojite 5 minuta godišnje za pregled!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA