Think Pink: Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke

0
Radiosarajevo.ba
Think Pink: Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke
Foto: Think Pink / Zajedno smo jedno

Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju zvanično smo počeli “Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke. Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” u četrnaest gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.

U glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto smo obojili Akademiju likovnih umjetnosti.

Osvijetlili smo i Stari most u Mostaru, Banski dvor u Banja Luci, vodopad u Jajcu, kulu Zmaja od Bosne u Gradačcu, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, Gradsku Arenu i dva pješačka mosta u Zenici, Gradsku Vijećnicu i fontanu u Cazinu, te fontanu u Hadžićima. U pink je obojen i hotel Tuzla, Gimnazija Bugojno, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, Kapetanova kula i Crkva Sv. Ante Padovanskog u Bihaću.

Na ovaj način pridružili smo se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/na-bjelasnici-i-jutros-minusi-objavljeno-i-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-za-dane-vikenda/543009?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije