BBI VIP biznis klub: Održani poslovni susreti privrednika TK

Radiosarajevo.ba
BBI VIP biznis klub: Održani poslovni susreti privrednika TK
BBI banka i BBI VIP biznis klub upriličili su 29. novembra poslovne susrete u Tuzli kojim je prisustvovalo 60 privrednika ove regije kao i ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić.
Susreti u Tuzli jedan su u nizu događaja koje BBI banka i BBI VIP biznis klub organiziraju u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i otvaranju novih tržišta.
 
Tokom susreta predstavnici kompanija i biznismeni su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostorima ove regije.
 
Direktor BBI banke Amer Bukvić ovom je prilikom poručio privrednicima da BBI banka u sklopu svoje društvene odgovornosti radi na jačanju privrede u BiH putem dovođenja investitora i povoljnih finansijskih linija namijenjenih razvoju malih i srednjih preduzeća. 
 
Bukvić je također najavio i podršku start-up kompanijama u cilju razvoja poduzetništva u našoj zemlji. 
 
"U Tuzlanskom kantonu prisutni smo od  2009. Tada su u filijali Tuzla radila četiri uposlenika, a danas, sedam godina kasnije imamo šest poslovnica u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Živinicama, Srebreniku i Kalesiji u kojima su zaposlena 32 uposlenika, a naš portfolio u stalnom je porastu. Ovo pokazuje našu opredjeljenost da investiramo u ovu regiju. Tuzlanski kanton ima velike potencijal i ovom prilikom želimo pozvati  sve privrednike iz ove regije kao i ljude sa idejama da učestvuju na Sarajevo Business Forumu koji će se 22. i 23. maja održati u Sarajevu i pokušamo pronaći  investitore i nova tržišta", istakao je Bukvić.
 
Ministar Hodžić naglasio je kako Vlada ima spremne projekte koje će prezentirati na Sarajevo Business Forumu 2017. godine.
 
"Vlada Tuzlanskog kantona je spremna da pomogne privrednicima u pronalasku modaliteta razvoja i jačanja bh. ekonomije. Postoji interes za ulaganja u infrastrukturne projekte, turizam i poljoprivredu", kazao je ministar Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije