Novi Grad: Otvorena nova poslovnica BBI banke

Promotivni tekst
Novi Grad: Otvorena nova poslovnica BBI banke
U obnovljenim prostorima Općine Novi Grad u Sarajevu otvorena je nova poslovnica BBI banke (Bosna Bank International).

To je 31. poslovnica BBI banke u BiH, druga na prostoru Općine Novi Grad, a cilj joj je olakšati novčane transakcije i finansijski podržavati brojne klijente – pravna i fizička lica.

Novu poslovnicu otvorili su svečanim presijecanjem vrpce Amer Bukvić, direktor BBI banke, i Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad s kojom banka ima odličnu suradnju.

Načelnik Efendić podsjetio je na višegodišnju uspješnu realizacije povoljne finansijske linije za privrednike s područja Novog Grada.

Ova linija, koju Bosna Bank International (BBI) realizira u saradnji sa Općinom Novi Grad, omogućila je zapošljavanje oko 500 osoba, pa je Efendić poželio nastavak suradnje, a novoj poslovnici BBI banke uspješan rad.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) osnovana je 19. oktobra 2000. godine kao prva banka u Evropi koja posluje na principima islamskog bankarstva.

Osnivači-dioničari BBI banke su iz zemalja bogatog Zaljeva i spadaju među najjače svjetske finansijske institucije, koje svojim sredstvima (više od 22 milijarde američkih dolara) stoje iza svih njenih poslovnih aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije