Intesa Sanpaolo Banka BiH predstavila novu aplikaciju za mobilno bankarstvo

Promotivni tekst
Intesa Sanpaolo Banka BiH predstavila novu aplikaciju za mobilno bankarstvo
Foto: Intesa Sanpaolo Bank / Nagradna igra

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u proteklom periodu pažljivo analizirala navike korištenja aplikacije za mobilno bankarstvo svojih klijenata i njihove potrebe, posebno posvećujući pažnju segmentima sigurnosti, organizacije i praktičnosti upotrebe.

Kao rezultat tih aktivnosti, Banka predstavlja novu, poboljšanu aplikaciju m-Intesa izmijenjenog dizajna i izvanredne funkcionalnosti. Praktično, korisnici će u budućnosti imati manje potrebe za dolazak u banku, a većinom poslova vezanih za svoj račun mogu upravljati sami.

Prva na tržištu, Intesa Sanpaolo Banka BiH je prepoznala potrebu i uvela iznimno korisnu opciju privremene blokade i deblokade debitnih kartica na bankomatima, prodajnim mjestima i internet trgovinama. Nadalje, sada je omogućeno i plaćanje u inostranstvu putem mobitela, a kod domaćih plaćanja računa naknade su niže u odnosu na usluge na šalteru.

"Svjesni smo da se navike i potrebe korisnika, razvojem tehnologije, mijenjaju i praktičnost upotrebe je danas drugačija u odnosu na samo godinu ili dvije unazad. Stoga, redizajnirali smo m-Intesa aplikaciju na način da klijentima omogućimo korisničko iskustvo koje uključuje brz pristup, potpunu kontrolu i visoki stepen sigurnosti. Putem aplikacije klijenti će imati uvid u sve svoje proizvode u svakom trenutku i mogu samostalno upravljati svojim debitnim karticama 24/7", pojašnjava Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH naglašavajući mogućnost da sa samo jednim klikom uključe i isključe kanali, kao i zemlje korištenja debitne kartice, bez potrebe kontaktiranja ili posjete Banke.

Preduzimajući još jedan korak dalje u susretanju korisničkih potreba, Intesa Sanpaolo Banka je u okviru aplikacije za mobilno bankarstvo sklopila i Sporazum sa JP EPBIH o pokretanju usluge e-Plati, na osnovu koje je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju. Klijenti će tako samo jednim klikom moći plaćati mjesečne račune za struju, uz opciju e-Plati i SMS obavijest o pristiglim računima.

O ovoj praktičnoj funkciji i njenoj korisnosti izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu JP Elektroprivreda BiH Zlatan Planinčić kaže:

"Uzevši u obzir broj računa koje EPBiH mjesečno izdaje, prepoznali smo našu ulogu i mogućnosti u digitalizaciji cijelog društva. Sa ovakvim projektima, želimo biti pozitivan primjer drugima, a ogroman broj naših korisnika koji su se odlučili za e-račun i e-plaćanja svjedoči da smo na pravom putu te da su naši sugrađani spremni za moderne trendove".

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u cilju promocije m-Intesa usluge organizovala i nagradnu igru "Aktiviraj m-Intesu i osvoji nagradu!" od 1.12.2020. do 28.02.2021. godine. Svi klijenti koji u tom periodu ugovore uslugu mobilnog bankarstva i realizuju mjesečno jednu transakciju, u prilici su da osvoje jednu od devet nagrada, po tri za sretne dobitnike svakog mjeseca u toku trajanja ove igre i to MS-ENERGY-elektricni-romobil, CANYON-Smart-watch i Mobitel-Samsung-Galaxy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije