AS grupacija: Naše kompanije rade u punom kapacitetu

Radiosarajevo.ba
AS grupacija: Naše kompanije rade u punom kapacitetu
Foto: AS Holding / AS grupacija

U posljednjih mjesec dana dok se svijet, susjedne države i BiH bore sa pandemijom korona virusa, proizvodnja robe domaćih kompanija koje su u sastavu AS grupacije ne spava.

Iz grupacije navode da proizvodni pogoni kompanija Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana izgledaju poput pravih košnica gdje zaposleni rade u punom kapacitetu, užurbanim tempom nastojeći osigurati da nijedan građanin ove države ne osjeti paniku zbog novonastale situacije.

Poznati bh. brendovi poput Zlatne džezve, Tuzlanske soli, Klasovog Zlatnog pudera, Master keksa, Sprind jufki, Oaze i Maze danonoćno se „vrte“ na proizvodnim trakama u pogonima, a rad u tri smjene osigurava da sve bude na policama trgovina prije nego jutro svane.

"Bila kriza ili ne, domaća proizvodnja ne smije stati zbog obaveze koju imamo prema svim svojim potrošačima. AS grupacija kao temelj bh. ekonomije spremna je za sve izazove i vanredne situacije kao što je ova sa pandemijom korona virusa. Uvijek smo na prvoj liniji borbe za snabdjevenost tržišta i tako će biti u danima koji dolaze. Svi naši uposlenici rade kao jedan i svi su raspoređeni u proizvodne pogone ili rade na isporukama robe na prodajna mjesta. Dok je naših domaćih kompanija građani mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ostanu bez osnovnih životnih namirnica", istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Rusmir Hrvić - undefined

Foto: AS Holding: Rusmir Hrvić

Dokaz da je proizvodnja pojačana, kako bi snabdjevanje bilo stabilno, govore i podaci da je ukupno oko 22 miliona kilograma prehrambenih proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga, u zadnje tri sedmice isporučeno kupcima širom BiH.

"Ove impresivne brojke dovoljno govore koliko su domaće prehrambene kompanije spremne biti stub društva u vremenima kada se to od njih najviše i očekuje", navode iz grupacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije