Vispak na tržište plasirao novi čaj Bostea

Sponzorisani tekst
Vispak na tržište plasirao novi čaj Bostea
Foto: AS Holding / Bostea

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak na tržište je plasirala novi brend domaćeg čaja Bostea. Razvijen je u saradnji sa kooperantima i potrošačima, i  spoj je stručnosti i izbora potrošača, ističu u kompaniji.

"Razvoj novih okusa čaja se radio u saradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Zato je Bostea spoj stručnosti i potrošačevog izbora. Inspiraciju smo i ovaj put pronašli u našoj Bosni, tako da novi brend i u nazivu podsjeća na domaći bosanski čaj u kojem uživamo i svi ga rado pijemo kod kuće. Najbolje od prirode u jednoj šoljici čaja naš je slogan, a zdrave i ljekovite trave sa bosanskih planina naša su komparativna prednost na tržištu. Uvjereni smo da će potrošači i ovaj put dati povjerenje našem novom brendu", izjavila je Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Misija Vispaka je da njeguje domaće i jača bh. privredu. U saradnji sa kooperantima iz Bosne i Hercegovine Vispak će ponuditi jednu odličnu kombinaciju zdravog, prirodnog, domaćeg i drugačijeg, dajući i na taj način doprinos razvoju lokalne zajednice. U tom smislu, Vispak je već kreirao web aplikaciju (www.bosteacaj.com) za sve zainteresirane kooperante širom Bosne i Hercegovine koji žele ostvariti saradnju.

Bostea - undefined

Foto: AS Holding: Bostea

Novi brend čaja Bostea dostupan je na domaćem tržištu u šest okusa: brusnica, menta, šipak, majčina dušica, šumsko voće i kamilica.

Jedan od kooperanta je i Darko Trogrlić iz Žepča. O njegovom doprinosu razvoja brenda i iskustvima saradnje sa Vispakom možete pogledati u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije