Čuvar bh. tradicije Vispak predstavio novi web portal bosanskakuhinja.ba

Promotivni tekst
Čuvar bh. tradicije Vispak predstavio novi web portal bosanskakuhinja.ba
Foto: AS Holding / Vispak pokrenuo portal bosanska kuhinja

Zamiriše sogan dolma, a tek japrak. Pa odnekud svima poznat miris bureka. Eh, taj vrli pitac, neki... Ma nije neki! Tačno se zna koji je to pitac, jedini muškarac među pitama i jedina pita sa mesom. A tek ćevapi sa Baščaršije, u Travniku na Plavoj vodi, pa do Banja Luke na banjalučke..., ih! Nema kraja bosanskoj kuhinji. Nema nadaleko te kombinacije mirisa na tradicionalnoj bosanskoj sofri, gdje se opet svaki ističe i mami, pa obično budemo u nedoumici šta prvo pojesti.

„Sve ove i mnogo drugih recepata iz bosanske kuhinje moći ćete od sada pronaći na Vispakovom portalu www.bosanskakuhinja.ba. Susreti različitih kulinarskih kultura, Orijetna i Oksidenta, kontinenta i Mediterana, tradicionalnog i modernog, kao dio našeg nasljeđa utkano je u bosansku kuhinju. Ideja za porektanje portala nastala je kada i brend Tajna. Sada smo je i realizirali. Naša kompetentnost za bosansku kafu i bosansku kuhinju na ovaj način je još više potvrđena“, navode u kompaniji Vispak.

„Kao kompanija koja na prvo mjesto stavlja tradiciju i običaje naše divne zemlje, dugo godina njegujemo bosansku kuhinju, kroz kategoriju začina, čorbi i juha. Sva jela iz našeg programa posvećenog bosanskoj kuhinji imaju pravi domaći okus i omogućavaju užitak na svakoj trpezi, a domaćici ponos jer prisutni traže još“, kazala je Zerina Čolaković direktorica marketinga i razvoja u Vispaku.

Pokretanje novog portala na kojem će svi ljubitelji vrhunskih delicija bosanske kuhinje moći preuzimati recepte, ali i postavljati svoje vlastite i tako dijeliti radost ukusa prema, ocjenama svjetskih medija, jedne od najboljih kuhinja na svijetu, Vispak je iskoristio za redizajn brenda Tajna - mješavine začina. Tako na police stižu Tajne osvježenog dizajna, koje u skladu sa bosanskom kuhinjom predstavljaju spoj vizuelnog identiteta Istoka i Zapada. Tajna mješavine predstavljaju rješenje za brzu i jednostavnu pripremu najomiljenijih jela na ovim prostorima.

Ponos bosanske kuhinje kao što su: Punjene paprike, Grah, Gulaš i paprikaš, Burek, Sitni ćevab, Bosanski lonac, Šarena dolma, Ćufte, Ćevapi, te jedno od najpopularnijih mediteranskih jela, italijanski Bolonjez, predstavljaju brend Tajna - mješavine začina. Veoma sam ponosan što je pokrenut web portal koji njeguje tradiciju tj. tradicionalnu bosansku kuhinju, a još više što smo i mi  dio ovoga projekta. Drago nam je da je Vispak prepoznao važnost tradicije i da je pokrenuo ovu aktivnost koja je bitna za očuvanje tradicionalnih vrijednosti BiH. Bitno je napomenuti du su recepture  autentične i ovom prilikom bih se zahvalio na saradnji udruženjima žena iz svih krajeva BiH“, istakao je Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine.

Portal www.bosanskakuhinja.ba omogućava svakoj domaćici da bez imalo muke napravi ne samo jedno, nego više različitih jela. Na portalu možemo pronaći video recepte tradicionalnih bosanskih jela, koja su pečat tradicije Bosne i Hercegovine. Cilj portala je promovirati bosansku kuhinju i u digitalnoj formi predstaviti sve recepte bosanske kuhinje, kako bi nove generacije nastavile njegovati tradiciju naše domovine i spremati bosanska jela. Registrovani korisnici mogu objavljivati svoje recepte, ne samo bosanske, nego i internacionalne kuhinje, komentarisati postojeće recepte i dodavati fotografije. U rubrici Zanimljivosti nalaze se «Mamine tajne», tačnije trikovi kao pomoć u kuhinji, te savjeti značajnih javnih ličnosti iz naše zemlje.

Budi i ti dio tima Bosanske kuhinje! Prenesi dio svoje tradicije na nove generacije i saznaj šta se sve krije iza bosanske, ali i internacionalne kuhinje.

Pridruži se društvenim mrežama Bosanska kuhinja na Facebooku  i Instagramu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije