Amer Bukvić među alumnistima prestižnog malezijskog univerziteta

Radiosarajevo.ba
Amer Bukvić među alumnistima prestižnog malezijskog univerziteta
Foto: BBI / Amer Bukvić

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI), dobitnik je međunarodnog priznanja Alumni Laureate Award Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije.

Ovaj je univerzitet jedan od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa 28.000 studenata i to na različitim studijskim programima. Danas je u svijetu više od 100.000 bivših studenata ovog univerziteta, i to u 125 zemalja.


Bukvić je jedan od triju izabranih dobitnika u konkurenciji od 100.000 alumnista ovog prestižnog univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem. Druga dvojica dobitnika su iz Indonezije i Malezije. Milenko Rajlić, savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, primio je ovu prestižnu nagradu u ime Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak.

Stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora kao kriterije za dodjeljivanje priznanja naveo je, osim završenog studija u roku s odličnim ocjenama, posjedovanje visokih moralnih kvaliteta, kao i rad na unapređenju izvrsnosti Unverziteta. Žiri za izbor dobtnika kao jedan od kriterija naveo je i značajan doprinos dobitnika razvoju zajednice u kojoj žive i rade.

Inače, predsjednik Uprave BBI banke je osim u Maleziji, obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na Univerzitetu Oxford. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira.

Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije