Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu, ovo su razlozi

2
Radiosarajevo.ba
Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu, ovo su razlozi

'S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120% originalne cijene u vidu kredita aviokompanije, saopćili su iz Wizz Aira informacije koje se tiču njihovog poslovanja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kako navode, ova odluka je rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

'Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu', kazali su.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Wizz Air otvara bazu u Sarajevu i pokreće nove linije

Wizz Air otvara bazu u Sarajevu i pokreće nove linije

Dodali su da je njihov prioritet 'da minimiziramo sveukupni poremećaj za naše bosanskohercegovačke putnike i zaštitimo proces zapošljavanja naše ekipe'.

'Iz Sarajeva ćemo nastaviti letjeti do Abu Dhabija i Londona (aerodrom Luton). Pored toga, konsolidovat ćemo naše prisustvo u bazi u Tuzli i tamo ojačati našu poziciju. Dodavat ćemo nove letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Eindhovena, kao i pojačati frekvencije na našim rutama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Freiburga, Dortmunda i Memmingena, naveli su.

Ističu da su njihova posada, piloti i kabinsko osoblje sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva.

'Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u posljednje dvije godine, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u Bosni i Hercegovini, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala, zaključili su iz Wizz Aira.

Wizz Air će od 1. novembra 2022. za i iz Bosne i Hercegovine letjeti na sljedećim linijama:

raspored letova
Caption

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije