Wizz Air: Od jula i letovi prema Stockholmu

0
Radiosarajevo.ba
Wizz Air: Od jula i letovi prema Stockholmu
Wizz Air / Aerodrom Sarajevo

Wizz Air, aviokompanija s najvećom stopom rasta u Evropi, danas je svečano otvorio svoju bazu u Sarajevu. Na ceremoniji održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo saopštene su i vijesti o uspostavljanju još jedne aviolinije.

Wizz Air je na listu gradova s kojima će povezati Sarajevo dodao i Stockholm. Karte na ovoj ruti se mogu rezervisati putem web stranice wizzair.com ili mobilne aplikacije po cijenama već od 58,99 KM/29,99 eura*.

Putem modernog aviona Airbus A320, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi letove na devet linija prema sedam zemalja.

Kako je već najavljeno, od maja 2021. kreću letovi ka destinacijama: Brisel Charleroi, Kopenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Paris Beauvais, a od 16. jula i prema Stockholmu (Aerodrom Skavsta).

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu, Andras Sebok, voditelj lanca opskrbe Wizz Aira, kazao je: “Oduševljeni smo što danas obilježavamo uspostavljanje nove baze u Sarajevu i pokretanje novih Wizz usluga iz Sarajeva prema osam evropskih zemalja: Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Švedskoj i Švicarskoj. Ostajemo posvećeni Bosni i Hercegovini i danas također najavljujemo novu liniju Sarajevo-Stockholm od jula ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije