Počinju pregovori: Da li će avioni Wizz Aira i dalje letjeti s aerodroma u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Počinju pregovori: Da li će avioni Wizz Aira i dalje letjeti s aerodroma u Tuzli

Međunarodni aerodrom Tuzla počinje pregovore sa niskobudžetnim avioprijevoznikom Wizz Airom kako bi potpisali novi četverogodišnji ugovor koji bi trebao osigurati da treći najveći bosanskohercegovački grad ima osiguran avioprijevoz najmanje do 2023. godine.

Postojeći četverogodišnji ugovor isteći će u novembru 2019. godine.

Generalni direktor Wizz Air-a Jozsef Varadi izjavio je za portal EX-YU Aviation da je uvjeren da će biti postignut novi ugovor.

“Mislim da je u interesu Tuzle i regije da nastavimo naše operacije i na taj način im pomognemo da poboljšaju infrastrukturu. Siguran sam da će Međunarodni aerodrom Tuzla biti poduzetnički nastrojen i da ćemo postići dogovor”, rekao je Varadi.

Prethodno je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović napomenuo da će ove godine biti započeti razgovori s Wizz Airom.

“Očekujem da budu i neke nove rute otvorene, te da zadržimo postojeće rute prema Stockholmu, Baden Badenu, Billundu i Vaxjou”, dodao je Karasalihović.

Wizz Air je trenutno jedini avioprijevoznik sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Za Međunarodni aerodrom Tuzla 2018. godina je najuspješnija sa 545.111 putnika u periodu od januara do novembra što je rast od 10 posto u odnosu na godinu prije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije